Muzeul Fotografiei (De Wet’s Huis – Photographic Museum) din oraşul sud-african Hermanus găzduieşte o expoziţie de fotografii care prezintă vechea aşezare pescărească la începutul secolului al XX-lea, multe dintre acestea fiind realizate de renumitul fotograf Thomas Daniel Ravenscroft. Unele fotografii datează chiar de mai devreme, din anul 1875. Imaginile ilustrează viaţa de zi cu zi a locuitorilor, casele în care locuiau, pescuitul, parcurile, mijloacele de transport etc. Vizitatorii au astfel ocazia de a face o călătorie în timp, pe vremea când Hermanus era un sat pitoresc de pescari, mai ales că o parte dintre clădirile din poze nu mai există în prezent.

Photographic Museum este situat în secţia „Satul Pescarilor” din cadrul Muzeului Old Harbour. Clădirea în care funcţionează muzeul a găzduit în trecut şcoala Bisericii Reformate Olandeze şi era localizată în zona Westcliff. În 1983, clădirea a fost demontată cărămidă cu cărămidă, materialele fiind numerotate şi transportate apoi la Lemm’s Corner, locul unde se află în prezent. Reconstrucţia a fost finalizată în anul 1987, sub conducerea curatorului Guy Clarke şi a echipei sale.

Citește și:  Daibutsuden: Obiective turistice Japonia - Nara

Obiectele de mobilier expuse în clădirea Photographic Museum îi aparţin lui Meester Will Paterson, o figură marcantă a oraşului Hermanus în secolul trecut, fiu al lui Scotty Paterson, unul dintre fondatorii localităţii. În faţa edificiului, se află o grădină cu specii variate de plante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.