Plaja Noordhoek este o suburbie a capitalei Cape Town din Africa de Sud, localizată sub vârful Chapman, pe coasta vestică a peninsulei Cape, la aproximativ 35 km de oraș. Numele Noordhoek i-a fost dat de către olandezi și înseamnă colțul de nord sau north corner.

Noordhoek1

Este cea mai bine cunoscută plajă care se întinde până la satul de pe coastă, Kommetjie. O epavă de la un vas cu abur Kakapo care a circulat acum 100 de ani a eșuat aici când căpitanul a confundat locul acesta cu Capul Bunei Speranțe. Plaja Noordhoek poate fi accesată de pe strada care urmărește țărmul, Chapman’s Peak Drive, care conduce spre golful Hout Bay sau de pe drumul montan Ou Kaapse Weg care trece prin rezervația Silvermine Nature, parte a Parcului Național Table Mountain National Park.

Noordhoek este o mică comunitate de case mici, cu vedere la mare și cai folosiți pentru călărit pe plaja cu nisip albicios. Mulți artiști trăiesc aici. Muntele care se vede la distanță este Karbonkelberg, la vest de golful Hout Bay. Valea Noordhoek este o destinație foarte căutată, în ciuda atmosferei sale rustice și a împrejurimilor rurale, cu plajele faimoase și întinsele pajiști nisipoase, cu multe activități care se pot practica pe plajă.

Noordhoek11

Noordhoek are o atmosferă de sat cu muntele și marea aproape. Datorită acestui fapt, animalele fermelor de la țară sunt vizibile în grădini și spații publice: cai, porci, vaci, găini, gâște, iepuri și multe altele, unele mai exotice ca păuni, gâște egiptene, găini de Guineea și suricate, vulturi, bufnițe și șoimi. Asociația Noordhoek Tourism include întreaga vale împreună cu Farmsteads, Meadowsteads, Noordhoek Manor, The Lakes, Sunvalley, Capri, Milkwood Park, Sunnydale, Belvedere, Dassenberg, Crofters Valley, San Michelle ca obiective de vizitat pentru cei interesați în natură virgină.

Plaja ca atare începe de la punctul Chapman’s Peak Drive și ține până la Kommetjie. Este punctată de o serie de bancuri de nisip care fac ca valurile să fie diferite ca lungime și formă, vântul este plăcut și suflă din sud vest. Cele câteva movile de nisip vor face ca drumul să urce și să coboare de-a lungul țărmului. Plaja este populară pentru plimbările pe cai care se fac pe malul nisipos. La fel, cei ce iubesc păsările pot face observații asupra acestora sau pot face plimbări pe malul albicios. Pentru cei ce doresc să închirieze un cal pentru o plimbare pe țărm o pot face de la fermele din jur, localnicii au în general fermele lor proprii. Chiar școli de călărie sunt în zonă care pot învăța pe cei ce doresc bazele echitației.

Citește și:  Casa lui Giuseppe Verdi: Obiective turistice Italia - Sant’Agatha

Noordhoek111

Ferma Sleepy Hollow Horse și Centrul Imhoff Equestrian Centre oferă tot ceea ce este necesar pentru o drumeție călare la apus. Pentru cei ce vor să facă un popas, ferma Noordhoek Farm Village deține un restaurant cu delicatese, un centru pentru copii cu zonă de joacă, o cafenea, un bar și un magazin mare cu suveniruri și artizanat local.

Tot în zonă se pot face plimbări pe muntele din apropiere sau surfing pe valurile oceanului destul de rece. Ferma Imhoff oferă un meniu a la carte, are un restaurant elegant, un gift shop, un parc cu șerpi expuși într-o mică grădină zoo. Aici se pot organiza curse de 4×4, paintball, curse cu cămile, se pot caza și multe altele. Noordhoek este numit câteodată Cape Country at the Beach. Plaja Noordhoek Beach este mai mare de 8 km ca lungime și este protejată de coasta Atlanticului prin golful care o adăpostește cu farul Kommetjie la unul dintre capete. Plaja aparține Parcului Național pentru protejarea țărmurilor umede ale Africii de Sud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.