Kommetjie (sau bazinul mic), este o suburbie a orașului Cape Town, în provincia Western Cape din Africa de Sud. Aceasta se află la aproximativ jumătatea drumului pe coasta de vest a Peninsulei Cape, la capătul sudic al plajei care se întinde spre vârful Chapman și Noordhoek.

Satul este situat în jurul unei intrări mici, într-un ambient natural stâncos, care seamănă cu un bazin. Există unele dovezi arheologice că acest bazin a fost folosit ca o capcană pentru pești de către popoarele preistorice. Zona este un loc popular pentru surfing, deoarece valuri puternice din Oceanul Atlantic se ridică peste recifele stâncoase formate din rocă dură a Muntelui Table.

Kommetjie este renumită pentru crabii excelenți în ciuda schimbărilor recente ale cotelor de pescuit. Zona Kommetjie găzduiește o varietate de specii de plante și animale, dintre care multe sunt pe cale de dispariție. Kommetjie este bine cunoscut pentru plantațiile cu arborii din soiul Milkwood, este zona pentru observarea păsărilor și a grupurilor de babuini. Turiștii pot face excursii cu ghid organizate în avans. Plajele Kommetjie sunt, de asemenea, o parte din habitatul binom fynbos, care se mândrește cu cel mai mare număr de specii de plante pe kilometru pătrat.

Micul sat Kommetjie are o plajă frumoasă, numită Long Beach. Long Beach este foarte populară pentru surfing și plimbări pe jos de-a lungul falezei. Există un traseu mare de mers pe jos care trece pe lângă epava navei conservată din anul 1900, numit kakapo. Turiștii pot continua tot drumul până la plaja Noordhoek, la poalele pitorescului vârf Chapman.

Citește și:  Dealul Tara: Obiective turistice Irlanda - Dunshaughlin

Zona de surf de pe plaja Kommetjie este acoperită de un strat gros de mușchi și păduri întinse de alge, care, chiar și de la o distanță mică, pot fi văzute ca o masă întunecată ce se deplasează înainte și înapoi în valuri. Un alt traseu foarte apreciat de turiști este în apropierea insulei Bird, lângă țărmul Kommetjie de unde bărcile sunt lansate în timpul sezonului ,,kreef”. De aici turiștii se pot plimba de-a lungul falezei până ce ajung la Outer Kom, unul dintre cele mai renumite locuri de surf din Africa de Sud.

O promenadă frumoasă începe aici și urmează malul farului Slangkop și apoi continuă până la o stație radar din timpul celui de-al doilea război mondial, pe partea de sus a muntelui. Turiștii vor fi întâmpinați cu vederi splendide ale farului Slangkop pe fundalul oceanului sălbatic, precum și de linia de coastă accidentată de pe parcursul drumului de la Cape Point la sud-vest și Golful Hout la nord-est.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.