Porumbelul, fie ca este el alb sau negru, sau roscat, sau de orice culoare si marime, reprezinta pentru noi, aducatorul de vesti bune, de pace si armonie. Insa o serie de lucruri adevarate din care acesta si-a tras faima trebuie mentionate in randurile urmatoare:

  • Daca un porumbel nu se simte bine, este bolnav sau are ceva, nu se uda deloc, nu intra in apa, motiv pentru care exista si mitul cu ramurica de maslin (porumbelul biblic nu a intrat in apa pana cand nu a gasit uscat, pentru ca se simtea rau)
  • Cel mai bun simt al orientarii il are porumbelul voiajor luand in calcul toate animalele care au fost domesticite. El poate sa se intoarca la punctul de plecare indiferent ca acesta se afla la 100 de metri sau la 2000 de km. Un motiv foarte bun pentru care porumbelul a fost folosit pentru multa vreme ca „postas”, insa acum avand in vedere toate mijloacele de comunicare ultra – rapide, si-a cam pierdut din farmec si utilitate.
  • Un porumbel poate sa traiasca si pana la 10 ani, insa traiesc atat de putin doar daca nu sunt tinuti captivi. Un porumbel care este tinut captiv poate sa atinga si varsta de 25 de ani.
  • Porumbeii, ca si pinguinii, sunt animale monogame, deci ele au o singura pereche cat traiesc.
  • Cat timp isi clocesc ouale, tot ca si pinguinii, porumbeii isi fac treaba de parinti pe rand, o data femela apoi masculul si tot asa timp de 18 zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.