Regiunea Alagoas este unul dintre cele 27 de state din Brazilia, este situată în estul regiunii nordice a țării, cu o arie de 27,767 km², la malul Oceanului Atlantic. Alagoas este între zonele Pernambuco și Serhipe, mărginită de râul São Francisco, formată din 102 municipalități cu unele celebre datorită destinațiilor turistice: Arapiraca, Palmeira dos Índios, Rio Largo, Penedo, União dos Palmares, São Miguel dos Campos, Santana do Ipanema, Delmiro Gouveia, Coruripe, Marechal Deodoro și Campo Alegre. Aici economia se bazează pe cultivarea trestiei de zahăr și a nucii de cocos. În regiune trăiește o populație de 3.1 milioane locuitori. Numele regiunii derivă din multitudinea de lacuri care se află aici, numite lagoas. Inițial teritoriul a fost parte a districtului Pernambuco, câștigându-și autonomia în anul 1817.

Regiunea Alagoas1

În regiune funcționează facultăți numeroase: Universitatea Federală din Alagoas, Universitatea de Stat Alagoas, Universitatea Științelor Sănătății, Institutul Federal, Centrul de Educații Înalte din Maceio, Colegiul Alagoas. Aici se desfășoară festivaluri și evenimente specifice regiunii, anuale: Festivalul Festa Junina (Saint John Festival) eveniment adus de portughezi, începe pe 24 iunie, durează 15 zile, se fac artificii, se dansează tradițional, se servesc mâncăruri speciale, se poartă costume de țărani portughezi cu influențe locale. Zona este renumită pentru plajele ei liniștite, curate și izolate. Un loc căutat de turiști este Praia de Paripueira pentru înot, locul fiind o piscină naturală cu numeroase plaje, una dintre ele numită Coasta de Coral sau Costa dos Corais după reciful care este în apropiere. În zonă sunt magazine mici ale meșteșugarilor cu artizanat din lemn.

Pentru cei ce doresc să facă scufundări și să se bucure de cazare ieftină se pot duce în Pousada da Amendoeira, Pousada Patacho, Pousada Riacho dos Milagres, Pousada Côté Sud. Cei ce doresc condiții de lux, Pousada do Toque oferă confort. Coasta Halagos cu cei 27 km de plaje ale sale dintre care cea mai frumoasă este Praia de Sonho Verde oferă turiștilor soare și nisip fin. Tot în Halagos se află localitatea Maragogi, cu plantații de nucă de cocos, hoteluri și restaurante chiar pe plajă. O suită de plaje superbe sunt înșirate de-a lungul țărmului: Camachio, Pontal, Sao Bento, Praia do Dourado, Peroba, Japaratinga, Xareu, Burgalhau și multe altele. Tot aici, cu ajutorul măicuțelor italiene s-a deschis un sat agricol ecologic, numit Visgueiro Tree care poate fi vizitat.

Multitudinea de lacuri oferă un farmec special zonei: lacul. Lagoa Mundaú și Lagoa Manguaba sunt cele mai mari lacuri din zonă.

Maceió
Maceió

Orașul capitală a zonei este Maceió, o destinație pentru turiștii străini, cu plantații de nucă de cocos, lacuri naturale pe malul mării, recifuri, plaje cu nisip alb și portul Jaraguá. Un far situat în centrul orașului, alături de Biserica Church of Bom Jesús dos Mártires sunt un exemplu notabil de arhitectură tip Maceio, locală. Pentru iubitorii de cățărări, o parte a pădurii Atlanticului poate fi explorată : Murici, Quebrângulo, Piranhas și Olho d’Água do Casado.

Pe lacul Mundaú se poate face baie sau plimbări cu bărci închiriate. Plajele urbane din Maceió sunt Pajuçara, Sete Coqueiros, Ponta Verde, Jatiúca, Garça Torta și Pratagi. Se organizează excursii cu mici bărci de pescari la piscine calde, create natural la flux, unde se poate înota sau la lacul Mundaú unde se pot vizita insule și se poate servi masa pe un vapor transformat în restaurant. La 6 km de Maceió, pe plaja Jatiúca se poate practica surful. Caterdala Our Lady of Pleasures, construită în anul 1840, Teatrul Deodoro, piața centrală, Institutul de Istorie și Muzeul Floriano Peixoto Palace sunt atracții în Maceio. Ca specific gastronomic aici se servesc fructe de mare, crabi, creveți și o moluscă sururu, foarte apreciată de turiști. În Maceio, stadionul lui Pele numit Estádio Rei Pelé sau Trapichão (după zona care îl găzduiește), are o capacitate de 20.801 spectatori, fiind construit în anul 1970. Lângă stadion, un muzeu numit Museu de Esportes Edvaldo Santa Rosa după un un fotbalist poreclit Dida, care a jucat la Clube de Regatas do Flamengo este un punct turistic atractiv.

Citește și:  Galeria Saatchi din Londra: Obiective turistice Anglia - Londra

Regiunea Alagoas111

În localitatea Santana do Ipanema se află Muzeul de Istorie și Artă Darras Noya. O casă memorială a unui scriitor local, Graciliano Ramos este la La Palmeira dos Indios cu documente ale operei sale. La Vicesa este un muzeu interesant de artă religioasă. Un memorial pentru primarul Jose Tenorio poate fi vizitat la Boca do Mata. În Arapiraca se află un muzeu al sportului, un centru Garden Shopping pentru cumpărături, un Muzeu Zezito Guedes despre istoria locală, un Muzeul al Femeilor Women’s Memorial Ceci Cunha care prezintă femeile din comunitate și o galerie Culture House of Arapiraca. Localitatea este celebră pentru producția de țigarete făcute manual din tutun local, foarte apreciate de cunoscători.

În localitatea Penedo sunt câteva locuri de vizitat: Biserică NS Da Corrente, Sao Gancalo Garcia, Matriz N S do Rosario și o catedrala NS DosAnjoso, o plajă minunată, Pontal do Peba, un teatru numit 7 septembrie, Casa de Penedo cu un muzeu ce povestește istoria regiunii, adăpostit într-o clădire deosebită, Muzeul Paco Imperial, Muzeul San Francisco care povestește istoria râului San Francisco și Casa Memorială Raimundo Marinho.

În Penedo se fabrică și se servește o ciocolată deosebită și la ciocolateria At Chocolate House se poate servi specialitatea locului, caldă. Restaurante finlandeze și germane se găsesc, aici fiind singura comunitate din această naționalitate din Brazilia. Stațiunea Kenoa, situată la 19 mile sud de capitala Maceio, construită din 2009 de designerul Osvaldo Tenório a a incorporat elemente locale în arhitectura sa, creând un spațiu deosebit. Marechal Deodoro este un oraș din regiune, înființat în anul 1611 cu numele Vila Madalena.

Regiunea Alagoas11

Orașul a fost redenumit în onoarea Mareșalului Deodoro de Fonseca (1827-1892), născut acolo și care a devenit primul președinte al Braziliei. Două orașele coloniale superbe sunt São Cristovão și Laranjeiras. Capitala zonei Pernambuco, Recife s-a dezvoltat odată cu portul Olinda care este patrimoniu UNESCO, cu cele 11 biserici, capele și mănăstiri, Muzeul de Arte Sacre și Muzeul Mamulenco cu colecții de păpuși antice de lemn. În orașul Recife, plaja Boa Viagem este căutată de turiști.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.