Regiunea Carintia este amplasată în sudul Austriei, aproape de graniţa cu Slovenia şi Italia şi are capitala la Klegenfurt. Un alt oraş important din zonă este Villach, localizat pe malul râului Drava. Denumirea landului provine din limba celtă şi semnifică „ţinutul prieteniei”.

Drava
Drava

În nordul regiunii, clima este mai rece, astfel că se întâlnesc numeroşi gheţari, în timp ce sudul se caracterizează printr-o climă blândă. Principalul râu care trece prin Carintia este Drava, care, alături de afluenţii săi, a dat naştere unor văi şi lacuri devenite obiective turistice ale zonei. Relieful variat face din Carintia o regiune extrem de populară în rândul iubitorilor de sporturi de iarnă şi de drumeţii montane, având o infrastructură foarte bine dezvoltată, pârtii de calitate, puncte de informare turistică, şcoli de schi, hoteluri, cafenele şi restaurante etc. De asemenea, peisajul este unul impresionant, remarcându-se printr-un relief glaciar spectaculos. Printre punctele de atracţie ale zonei se numără cele peste 200 de lacuri, gheţarii şi vârfurile de munte acoperite de zăpadă.

Carintia cuprinde mai multe staţiuni de schi, renumite pentru calitatea serviciilor turistice şi pentru frumuseţea cadrului natural în care sunt amplasate: Heiligenblut, Bad Kleinkirchheim, Nassfeld Hermagor, Lieser/Maltatal, Gerlitzen etc.

Staţiunea de schi Heiligenblut
Staţiunea de schi Heiligenblut

Staţiunea de schi Heiligenblut este situată în Parcul Naţional Hohe Tauern, fiind înconjurată de vârfuri montane ce ajung la altitudini de peste 3000 de metri. Hohe Tauern este cel mai întins parc naţional din Austria şi unul dintre cele mai mari din întreaga Europă. Acesta se întinde în landurile Salzburg, Tirol şi Carintia şi ocupă o suprafaţă totală de 1800 de kilometri pătraţi. În cadrul Parcului Naţional Hohe Tauern se află cel mai înalt vârf din Austria, Grossglockner, cu o altitudine de 3798 de metri, precum şi vârful Grossvenediger, cu o înălţime de 3666 metri. Pe muntele Grossglockner se găseşte gheţarul uriaş Pasterze, având o lungime de 8 kilometri şi o suprafaţă de aproximativ 20 de kilometri pătraţi.

Dimensiunile sale erau chiar mai mari la mijlocul secolului al XIX-lea, când a început să fie monitorizat. Cel mai înalt punct al gheţarului este situat la o altitudine de 3453 metri. Alpii Centrali sunt tăiaţi de şoseaua Grossglockner, ce merge aproape de crestele munţilor şi ajunge până la o altitudine de 2368 de metri, oferind turiştilor o panoramă spectaculoasă. Şoseaua alpină Grossglockner a fost construită între anii 1930 – 1935, iar în prezent se află printre cele mai iubite atracţii turistice din Austria. Staţiunea Heiligenblut este dotată cu 55 de kilometri de pârtii de schi, 14 sisteme de transport pe cablu, precum şi cu numeroase alte facilităţi de recreere şi petrecere a timpului liber: piscine acoperite, patinoar, plimbări cu sania trasă de cai, trasee pentru drumeţii montane, cluburi, baruri, restaurante etc.

Citește și:  Orașul în ruine Balkh: Obiective turistice Afganistan - Balkh
Bad Kleinkirchheim
Bad Kleinkirchheim

Situată în sudul regiunii Carintia, la o înălţime de 1087 metri, Bad Kleinkirchheim este o staţiune de schi ideală pentru începători, deoarece cuprinde pante nu foarte abrupte. Există aproximativ 18 kilometri de pârtii de schi cu grad mic de dificultate, 77 de kilometri de pârtii de dificultate medie şi 8 kilometri de pârtii pentru avansaţi. După cum indică şi denumirea, „Bad” (baie), în staţiune se află şi izvoare termale, care alimentează bazinele St. Kathrein şi Romerbad. La acestea se adaugă şi un aquapark. Staţiunea pune la dispoziţia turiştilor şi mai multe variante de cazare, în hoteluri confortabile, dar şi restaurante şi cafenele cochete. În apropiere de Bad Kleinkirchheim există două aeroporturi, astfel că staţiunea este uşor accesibilă chiar şi pentru un weekend.

Staţiunea de schi Nassfeld Hermagor se află în zona de graniţă dintre Italia, Slovenia şi Austria, în apropiere de oraşul Hermagor, la o altitudine ce variază între 1300 şi 2000 de metri. Aceasta dispune de peste 100 kilometri de pârtii de schi, cu grade diferite de dificultate, precum şi de telecabine, schilifturi, trasee pentru drumeţii montane etc. Telecabina Millennium Express ajunge în vârful muntelui, la o înălţime de 1919 metri, în mai puţin de 15 de minute. Lacul Presseger reprezintă o altă atracţie turistică a zonei şi un loc ideal pentru relaxare.

Nassfeld Hermagor
Nassfeld Hermagor

Zona lacului Woether este foarte căutată pe timp de vară, când clima blândă atrage turiştii ca un magnet. Lacul Woether are o lungime de 17 kilometri şi o lăţime de 1,6 kilometri, fiind amplasat într-un cadru natural fascinant. În sezonul estival, temperatura aerului ajunge chiar până la 35 de grade Celsius. Printre activităţile care se pot practica aici se numără: înot, scufundări, schi nautic, wakeboarding etc. Pe lângă sporturile nautice, în Woether sunt populare alergarea şi nordic walking, aici fiind amenajate 14 piste cu lungimi variate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.