Regiunea Flandra de vest (în olandeză Vlaanderen, în flamandă West Vloandern, în franceză Province de Flandre Occidentale, în germană Westflandern) este cea mai vestică provincie a regiunii flamande, mărginită la nord de Olanda, Flandra de est, Valonia, de regiunea Hainaut și de Marea Nordului. Capitala sa este orașul Bruges, alături de orașe ca Kortrijk în sud și Ostend spre țărmul mării. Suprafața sa este de 3,125 km² care este divizată în 8 arondismente cu 64 de municipalități.

Toată coasta belgiană a Mării Nordului este legată de un tramvai ușor de la Panne, la granița franceză și la Knokke-Heist la frontiera olandeză. Aici atracțiile turistice sunt numeroase: centrul istoric al orașului Bruges, câmpiile flamande, câmpurile de bătălie din primul război mondial din jurul orașului Ypres și portul Ostend care au multe de oferit turiștilor. În orașul Ardooie Biserica St. Martin care are un turn gotic ce face parte din patrimoniul național, casa librărie Mûelenaere, Castelul Ardooie, cunoscut sub numele de De Jonghe d’Ardoye Castle, construit în stil neoclasic (acum proprietate privată ce adăpostește o firmă de comunicații), Moara Rysselende din anul 1855 și o fabrică de bere din secolul al XIX-lea sunt câteva din destinațiile turistice. Aici au loc câteva evenimente ca Parada Carnavalului, Festivalul Two Day Marching în mai, Klankenberge, Parada Florilor în august.

Orasul Bruges
Orasul Bruges

Orașul Bruges, declarat patrimoniu UNESCO din anul 2000 a păstrat arhitectura sa veche intactă: Biserica Church of Our Lady, cu un turn de 122.3 m, unul dintre cele mai înalte turnuri din cărămidă, cu o sculptură a lui Michelangelo (unica din afara Italiei), clopotnița din secolul al XIII-lea, Basilica Holy Blood cu o relicvă adusă de cruciați cu care se organizează o procesiune religioasă anuală, Clădirea Concertgebouw, Spitalul Old St-John’s, Catedrala Saint Salvator, Muzeul Groeningemuseum, Primăria City Hall din Piața Burg, Judecătoria Provincial Court, porțile vechi ale orașului Kruispoort, Gentpoort, Smedenpoort și Ezelpoort. Tot aici este păstrată colecția de artă flamandă Flemish Primitives.

Orasul Damne
Orasul Damne

Orașul Damne este popular printre turiștii care vizitează Bruges, cunoscut pentru librăriile sale și festivalurile de carte, aici se ajunge de pe canal, navigând cu o barcă vara, în restul anului cu bicicleta sau cu autobuzul.

Orașul Diksmuide
Orașul Diksmuide

Orașul Diksmuide adăpostește o clopotniță cu 30 de clopote diferite, parte a patrimoniului UNESCO. Primăria împreună cu Biserica Saint Nicolas în stil gotic, șanțurile morții unde soldații belgieni au luptat în anul 1918, Monumentul păcii, IJzertoren (dinYser Tower), Muzeul Primului Razboi Mondial, care este proprietate a Națiunilor Unite unde se poate experimenta mirosul gazului de muștar (gaz toxic folosit în război), cimitirele militare ale soldaților germani cu sculptura ,,Mourning parents”de Käthe Kollwitz sunt unele dintre ofertele orașului Disksmuide.

Orasul Houthulst
Orasul Houthulst

Orașul Houthulst este locul unde Biserica Sint-Jan Baptistkerk reconstruită în 1924 și Cimitirul Militar Belgian cu mormintele a 1800 soldați morți în 1918 sunt punctele cele mai interesante.

Orasul Ypres
Orasul Ypres

Orașul Ypres a fost locul unor lupte crâncene, aici se pot vedea una dintre cele mai mari clădiri comerciale din Evul Mediu, Cloth Hall construită în secolul al XIII-lea, clopotnița cu cele 49 de clopote, patrimoniu UNESCO din 1999, Catedrala gotică Saint Martin, construită în 1221, cu mormintele unui bishop local (care este inițiatorul mișcării numite Jansenism) și a lui Robert of Bethune, poreclit The Lion of Flanders. Orașul Wervik oferă turiștilor o clădire gotică, Biserica Saint-Medardus și Muzeul Național al Tutunului, acest produs cultivandu-se mult.

Citește și:  Orasul Bordeaux: Obiective turistice Franta - Bordeaux
Orasul Waregem
Orasul Waregem

Orașul Waregem adăpostește un memorial și un cimitir al soldaților americani din primul război mondial, Flanders Field American Cemetery and Memorial, un parc de 8 ha care înconjoară Castelul Baron, ferme și biserici din evul mediu. Aici au loc curse anuale de cai, Great Flanders Steeple Chase și se organizează curse cicliste.

Orasul Veurne
Orasul Veurne

Orașul Veurne are câteva clădiri în stil renascentist din cărămidă, piața de carne a orașului, clopotnița din patrimoniul UNESCO, Biserica Saint Walburga în stil gotic timpuriu, Biserica Saint Nicolas, clădirea Spanish Pavilion și Castelul Beauvoorde cu o colecție superbă de mobilier din secolul al XVII-lea.

Orasul Roselare
Orasul Roselare

Orașul Roselare este un oraș în stil rococo și găzduiește primăria medievală din piața orașului, clopotnița de patrimoniu, fabrica de bere din 1821, castelul Rumbeke în stil renascentist, construit în anul 1538 din pădurea Sterrebos, Muzeul Bicicletelor și pista pentru bicicliști care datează din anul 1872.

Orașul Ostend
Orașul Ostend

Orașul Ostend oferă multe locuri frumoase turiștilor prin poziția sa de pe malul mării: Casino și Fort Napoleon, inclusiv Galeriile Regale, digurile și plajele, Muzeul James Ensor, vasul The Mercator, unde s-au antrenat ofițerii belgieni, Hippodromul Wellington, Biserica Sf. Petru și Paul în stil gotic, Museul Mu.Zee pentru artă, o fortificație-muzeu în aer liber numită Atlantic Wall din Raversijde, gara centrală din oraș. Aici sunt foarte căutate plajele. Tot în acest oraș s-au filmat mai multe filme importante: Place Vendôme cu Catherine Deneuve, Daughters of Darkness cu Delphine Seyrig, Armaguedon cu Alain Delon, Camping Cosmos cu Lolo Ferrari și Ex Drummer după nuvela lui Herman Brusselmans.

Orașul Koksijde
Orașul Koksijde

Orașul Koksijde ascunde Muzeul Abației Ten Duinen care se află într-o clădire modernă, prezintă istoria călugărilor cistercieni din anii 1107-1833, conținând o colecție de obiecte liturgice de argint, Cimitirul Britanic Militar pentru bătălia de la Dunkirk, Muzeul Paul Delvaux cu tablouri de pictori suprarealiști belgieni.

Orasul Knokke-heist
Orasul Knokke-heist

Orașul Knokke-heist este locul unde se poate practica golful la Royal Zoute Golf Club, localizat pe dune de nisip. Tot aici este și un parc natural Zwin, de 158 ha, un loc cu apă sărată care protejează păsări și o grădină cu fluturi, Vlindertuin. Muzeul Sincfala localizat în Heis prezintă istoria locului. Cafeneaua Moeder Siska, prepară vafe în formă de trifoi din anul 1892 până în prezent, rețeta fiind aceeași.

Tot aici se pot vizita două parcuri tematice: Plopsaland De Panne lângă orașul De Panne, pe coasta belgiană și Bellewaerde lângă Ypres, înființat în 1954 pe terenul unei bătălii din primul război mondial, cu 54 ha de grădini. Regiunea este vestită pentru béguinage (în franceză) sau begijnhof (în neerlandeză) care sunt câteva clădiri mici, confrerii romano-catolice fondate în secolul al XIII-lea, formate din femei credincioase care nu depuneau jurăminte monahale, nefiind în totalitate izolate de lume, dar care trăiau în astfel împreună în comunitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.