Situată în partea de mijloc, în vestul peninsulei Sud Coreene, regiunea Gyeonggi adăpostește o mare varietate de destinați turistice, inclusiv sit-uri de patrimoniu cultural, parcuri tematice, o zonă demilitarizată și sit-uri de conservare a naturii. Datorită poziției orașului Seul și Incheon, regiunea Gyeonggi oferă acces ușor la unele dintre cele mai remarcabile atracții din capitala națiunii, precum și din cele mai importante din zonă. Rezervația National Arboretum Coreea (KNA) este situată în pădurea Gwangneung și conține Muzeul Forest, unde sunt expuse toate informațiile despre ecologia forestieră. Construcția muzeului a avut loc pe 25 octombrie 1985 și a fost deschis în anul 1987.

Gyeonggi
Gyeonggi

National Arboretum Coreea acoperă o suprafață de 1157 ha și conține 15 păduri inclusiv grădina de conifere, Grădina de arbori ornamentali și Grădina Aroma Touch. Muzeul Forest este cel mai mare din Asia, acoperă 4628 mp², cu un design tradițional coreean, iar interiorul și exteriorul sunt construite din lemn și piatră. Arboretum-ul este format din 5 săli de expoziții, un ierbar și o cameră pentru expoziții speciale. În scopul de a proteja pădurile, accesul în timpul de week-end și a vacanțelor este limitat. Pentru vizită turiștii trebuie să facă rezervare cu cinci zile în avans și nu sunt acceptați mai mult de 5.000 de vizitatori pe zi. Datorită recunoașterii la nivel mondial, departamentul de cercetare a format Biroul de Silvicultură în anul 1999.

Situat în frumosul oraș Gwacheon, Muzeul Național de Artă Modernă și Contemporană Gwacheon expune activitatea artiștilor moderni coreeni și internaționali, precum și a artiștilor contemporani care fac în prezent valuri în lumea artei. Muzeul este situat la marginea orașului Seul, aproape de o serie de alte atracții, cum ar fi Parcul Grand Seul și parcul de distracții Seul Land. Pe lângă colecția sa permanentă, muzeul prezintă, în general, mai multe expoziții speciale. Cele mai multe dintre expoziții pot fi văzute gratuit, cu toate că unele dintre expozițiile speciale majore au o taxă de admitere. Șase galerii expoziționale ale muzeului sunt repartizate pe trei etaje și includ o galerie pentru copii.

Cetatea Hwaseong
Cetatea Hwaseong

Cetatea Hwaseong este o structură impresionantă din ultima parte a dinastiei Joseon (1392-1910), în regiune Gyeonggi. Cetatea (construită între anii1794-1796), a fost ridicată pentru a sărbători fidelitatea regelui față de tatăl său, Jangheonseja și de a construi un nou oraș cu propria sa putere economică. Zidul cetății se întinde pe 5.52 km având o mare varietate de facilități militare, greu de găsit oriunde în altă parte. Patru porți sunt amplasate pe fiecare direcție cardinală, Janganmun (nord), Paldalmun (sud), Changnyongmun (est) și Hwaseomun (vest). Porțile în stil Sumun cu șapte arce marchează punctul în care fluxul apei ajunge la palat. Deasupra porțile Sumun este un pavilion numit Hwahongmun.

Citește și:  Poarta Indiei: Obiective turistice India - Delhi

Cetatea Hwaseong a fost construită sub îndrumarea lui Yu Hyeong-Won (1622-1673) și Jeong Yak-Yong (1762-1836) și se crede că a fost construită într-un mod foarte științific. Zidul cetății a fost construit folosind Seokjae și Jeondol (tip de cărămizi) și găurile dintre cărămizi sunt suficient de mari pentru a trage prin ele cu tunuri, săgeți și sulițe lungi în cazul unui atac.

Cetatea Suwon Hwaseong a trecut prin multe vremuri tulburi, iar în bătălia de la 25 iunie multe dintre facilități au devenit atât de deteriorate încât daunele au fost considerate ireparabile. Deși unele pați nu sunt încă renovate, cetatea a fost desemnată parte din Patrimoniului Cultural Mondial UNESCO.

Stațiunea Everland
Stațiunea Everland

Stațiunea Everland, din regiunea Gyeonggi, a fost deschisă în anul 1976 ca primul parc de familie în Coreea din Sud. Parcul conține peste 40 de alei, jocuri și atracții. În plus zona Safari Mondiale găzduiește tigri albi, lei și urși. Zona Erbivor Safari oferă turiștilor oportunitatea de a atinge girafele, elefanții și struții. Everland este, de asemenea, cunoscut pentru aranjamentele sale superbe de flori. Alte zone de distracție în familie sunt Snow Sled (prima și cea mai lungă de acest gen din Coreea), Caraibe Bay (un parc impresionant de apă) și Everland Speedway (o pistă de curse). Everland este una dintre cele mai populare locuri din Coreea pentru turiști și familii.

Satul Folclorului Coreean este amplasat într-un mediu natural care ocupă aproximativ 243 de hectare, vizitatorii pot experimenta atmosfera naturală rurală cu peste 260 de case tradiționale ce amintesc de sfârșitul dinastiei Joseon, inclusiv diferite bunuri de uz casnic din diferite regiuni. Toate aceste caracteristici au fost realocate și restaurate pentru a oferi vizitatorilor o înțelegere mai amplă a folclorului din țară. Panmunjeom este zona demilitarizată (zona de securitate comună), la 50 km nord de Seul și la 10 km est de orașul Gaeseong. Este locul unde negocierile de pace s-au ținut în anul 1951 și unde a fost semnat acordul de armistițiu.

Acesta este singurul loc în care nord-coreeni și sud-coreeni pot veni să socializeze pentru a face eforturi pentru pace, turiștii ce sunt doar în trecere rămân cu o încărcătură emoțională în acest loc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.