Regiunea Ontario este cea mai mare provincie din Canada ca număr de locutori și a patra cea mai mare provincie ca mărime, ce acoperă aproape un milion de kilometri pătrați. Se învecinează cu Statele Unite la sud, cu provincia Quebec la est, iar la vest cu provincia Manitoba. În jur de 250.000 de lacuri pot fi găsite în Ontario, care constituie aproximativ o treime din apa dulce din lume. Aceasta este zona marilor lacuri. În reguinea Ontario, se află unele dintre cele mai mari orașe din Canada, cum ar fi Toronto și Ottawa. Regiunea Ontario este mai mare decât Regatul Unit, iar vastitatea acestei provincii oferă o mulțime de atracții în o mare diversitate pentru cei care vizitează Canada.

cascada Niagara
cascada Niagara

În primul rând, există cascada Niagara, situată pe râul Niagara, la sud-est de Toronto. Această cascadă are aproximativ 57.30 m în înălțime, 670 de metri lungime și este una dintre cele mai faimoase repere naturale ale Canadei. Există o varietate de puncte de observație în jurul cascadei Niagara, cum ar fi puntea de observație Skylon Tower și Maid of the Mist, unde turiștii pot face o excursie cu barca la poalele cascadei. Cabanele de vacanță de pe malul lacului Niagara pot fi un bun loc de cazare când turiștii vizitează cascadele.

Toronto
Toronto

Dincolo de Niagara este situat orașul Toronto, cel mai mare oraș din Canada. Un reper al orașului este Turnul CN din Toronto, cel mai înalt turn cu structură de sine stătătoare, cu 553.21 m, care oferă vederi frumoase asupra orașului. Aproape de Turnul CN este, de asemenea, stadionul Rogers Centre, care găzduiește o varietate de evenimente sportive și concerte. În afară de Toronto, Ottawa este, de asemenea, unul dintre cele mai mari orașe din Ontario.

Ottawa
Ottawa

Ottawa are câteva destinații ce merită vizitate, cum ar fi Galeria Națională a Canadei, unul dintre cele mai mari muzee din Canada, Canalul Redeau, care este un sit pitoresc al UNESCO cu căi navigabile pentru excursii cu barca prin Ottawa. Zona Marilor Lacuri are, de asemenea, unele destinații istorice, cum ar fi fortul britanic George, pe lacul Niagara, și fortul Erie pe Lacul Erie. Pentru vacanțele în familie, în regiunea Ontario, parcul Algonquin Provincial Park este o destinație foarte recomandată.

Parcul se întinde pe mii de kilometri și este unul dintre cele mai vechi și mai istorice parcuri naționale din Ontario, având un peisaj minunat, cu lacuri de pescuit pitorești stabilite printre păduri de conifere. În parc, există diferite lacuri pentru canoe și Muzeul Logging Algonquin, în galeria Algonquin. Cabanele de închiriat din Algonquin, cum ar fi Loji Killarney, au o varietate de facilități și pot fi ideale pentru cazarea familiilor sau a grupurilor mai mari. La sud-estul regiunii Ontario, întinzându-se de-a lungul părții de sud a căilor navigabile Trent-Severn și Rideau, râul St. Lawrence străbate cele 1000 de insule, iar turiștii vor găsi acolo evenimente unice și atracții autentice pentru a-și încânta simțurile.

Citește și:  Grădinile Cheerio: Obiective turistice Africa de Sud - Haenertsburg

Ontario1

Turiștii pot face vizite pe râul St Lawrence, căci bărcile navighează printre celebrele 1000 de insule, unde se văd vilele private și castelele, unele datând din secolul al XIX-lea. Există plecări din Kingston, Gananoque, Rockport și Brockville. Vizitatorii se bucură de ospitalitatea comunităților, unde pot surprinde spiritul specific al secolului al XIX-lea, precum satul Upper Canada Village lângă Morrisburg. Arhitectura istorică și facilitățile moderne se contopesc în satul Kingston, un centru vibrant, aflat la malul râului ce conține frumoase situri de patrimoniu și muzee.

Privirea manevrelor militare din secolul al XIX-lea și luptele cu tunul fac parte din atmosfera sitului istoric național, Fortul Henry. Turiștii nu trebuie să rateze ruta râului Rideau Heritage Route, unicul sit întreg ce face parte din Patrimoniului Mondial UNESCO din regiunea Ontario. Traseul are un amestec magic de orașe mici, unde turiștii pot lua masa pe malul apei, hanuri și hoteluri B&B, muzee și situri istorice care se combină într-un cadru liniștit și fermecător.

Zona Prince Edward este foarte cunoscută pentru producția de vin din Ontario și se consideră un centru pentru viticultori, ferme organice și bucătari, care sărbătoresc și promovează toate tradițiile locale. Regiunea oferă și atracții culturale. În capitala Ottawa, se resimt ecourile trecutului în arhitectura simbolică a Muzeului Canadian al Războiului și în Muzeul Canadian de Istorie. Se pot admira clădirile patrimoniului din Kingston, construite din piatră de calcar local.

Ontario11

În Toronto, turiștii pot lua un tur de mers pe jos pe străzile pietruite ale sectorului Distillery Historic ce are clădiri din secolul al XIX-lea, acum transformate în galerii contemporane, restaurante și buticuri. Galeria de Artă din Ontario are un design elegant de sticlă și lemn curbat, iar Muzeul Regal Ontario combină un design modern cu stilul neo-romanic.

Muzeul Gardiner prezintă colecții de artă ceramică uimitoare. Expozițiile Grupului Șapte, inspirate din peisajul magnific din regiunea Ontario, fac parte din Colecția de Artă Canadiană McMichael din Kleinburg, des vizitate de vizitatori pentru frumusețea peisajelor pictate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.