Amplasat în partea de vest a Austriei, landul Tirol este o regiune muntoasă, renumită pentru staţiunile sale montane, dar şi pentru bogata moştenire culturală. În vest, Tirol se învecinează cu landul Vorarlberg, iar la est cu Salzburg şi Carintia.

Printre cele mai mari şi apreciate oraşe din Tirol se numără capitala Innsbruck, Kitzbuhel, Sf. Anton, Landeck, Schwaz etc. Iubitorii de sport şi de natură găsesc în Tirol un adevărat paradis: există numeroase staţiuni alpine care oferă o gamă largă de activităţi de recreere, atât pe timpul iernii, cât şi vara. Acestea îşi aşteaptă vizitatorii cu sute de kilometri de pârtii de schi de calitate şi un sistem de transport corespunzător, trasee montane pentru drumeţii, terenuri de sport, centre spa, restaurante, cafenele, hoteluri, magazine etc.

Statiunea Fugen
Statiunea Fugen

Staţiunea Fugen este localizată la o altitudine de 550 de metri, fiind situată în nordul văii Zillertal. Dispune de aproximativ 80 de unităţi de cazare, atât hoteluri de lux, cât şi cabane şi camere de închiriat. În Fugen se află un complex termal ce găzduieşte cel mai lung tobogan cu apă al vestului Austriei, „Black Hole“, având o înălţime de 133 de metri. Aici, distracţia e la ea acasă, iar adulţii şi copiii se pot bucura deopotrivă de multitudinea de facilităţi oferite.

Cei care îşi doresc relaxare au la dispoziţie şezlonguri, instalaţii de masaj, piscine simple sau cu hidromasaj, saună, spa, bar panoramic, iar amatorii de adrenalină pot profita de toboganele spectaculoase, cu efecte speciale, bliţuri, lumini colorate etc. Fugen oferă mai multe trasee de drumeţii şi ciclism, la care se poate ajunge cu telegondola Spieljochbahn, precum şi un spaţiu de căţărări şi un parc de joacă. În staţiune se poate vizita şi un muzeu local, pentru a cunoaşte mai bine specificul zonei.

Innsbruck, capitala Tirolului, atrage turiştii ca un magnet, cu centrul vechi fermecător, plin de poveste, cu palatele şi bisericile sale impunătoare şi clădirile în stil baroc. În apropierea oraşului, pe Nordkette, se află o regiune de schi uşor accesibilă, ideală pentru amatorii acestui sport de iarnă. De asemenea, în Innsbruck se desfăşoară o serie de festivaluri culturale, spectacole şi concerte, cu muzică pentru toate gusturile. Oraşul pune la dispoziţia turiştilor aproape 100 de unităţi de cazare, precum şi restaurante cu preparate tradiţionale delicioase.

Ischgl
Ischgl

Situată în regiunea Paznaun, la o altitudine de circa 1.376 de metri, Ischgl reprezintă o destinaţie ideală pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Ischgl şi staţiunea vecină Samnaun din Elveţia formează staţiunea de schi Silvretta Arena Ischgl-Samnaun care face parte din cea mai mare regiune de schi din Alpi, cu aproape 240 de kilometri de pârtii şi un sistem de transport cu 40 de telecabine, telegondole şi telescaune.

Citește și:  Orasul Anew: Obiective turistice Turkmenistan - Anew

Ischgl este o staţiune cu o viaţă de noapte efervescentă, aici desfăşurându-se concerte pop la înălţime, având ca protagonişti cântăreţi şi trupe celebre ca: Bob Dylan, Rod Stewart, Elton John, Mariah Carey, Enrique Iglesias, The Corrs, Tina Turner etc. Lângă Ischgl se află o infrastructură de calitate pentru ciclişti, cu numeroase rute, având grade diferite de dificultate, inclusiv trasee alpine de înaltă altitudine. De asemenea, în zonă se organizează competiţii de mountainbike (Ischgl Ironbike) şi alergare (Silvrettarun 3000), iar pasionaţii de drumeţii beneficiază de zeci de kilometri de trasee marcate. Ischgl dispune de circa 500 de unităţi de cazare de toate categoriile.

Solden
Solden

O altă staţiune remarcabilă din Tirol este Solden, aflată în valea Otztal, la o altitudine de 1.368 de metri. Solden–Otztal este una din cele mai iubite destinaţii de iarnă din regiune, cu peisaje pitoreşti, peste 140 de kilometri de pârtii şi 37 de instalaţii de transport pe cablu. Aici se află şi cea mai lungă pârtie de ski din Alpii de Est, cu o lungime de 14 kilometri. Turiştii iubitori de drumeţii şi plimbări montane găsesc în apropiere de Solden numeroase trasee ce urcă până la altitudini de 3.000 de metri. Nu sunt uitaţi nici cicliştii, care beneficiază de rute diverse şi instalaţii de urcare pe munte. Complexul Freizeit Arena oferă turiştilor piscine, terenuri de tenis, o sală de fitness, bowling şi un cinematograf.

Regiunea Wilder Kaiser
Regiunea Wilder Kaiser

Regiunea Wilder Kaiser este cea mai bună opţiune din Tirol atunci când vine vorba de vacanţe cu familia, punând la dispoziţia vizitatorilor o paletă bogată de activităţi, care îmbină distracţia cu relaxarea.

Staţiunea Kitzbuhel
Staţiunea Kitzbuhel

Staţiunea Kitzbuhel este un mix reuşit de tradiţie şi modernitate, fiind situată la o altitudine de 800 de metri, într-un cadru natural de vis care atrage personalităţi din toată lumea, iubitoare de distracţie, dar şi de sporturi de iarnă. Aici există circa 250 de kilometri de pârtii de schi de cea mai bună calitate, 56 de schilifturi, telescaune şi telecabine, sute de kilometri de trasee pentru drumeţii, alergat, plimbare şi ciclism. În zona Kitzbuhel se organizează şi o serie de competiţii sportive, cum ar fi celebra întrecerea anuală de schi Hahnenkamm, ATP Bet at Home Cup la tenis sau ITU World Triathlon Series.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.