Intinsa pe o suprafata totala de 6 hectare, respectiv 16 acri, Rezervatia Longhouse, aflata in Long Island din New York, Statele Unite ale Americii, este cunoscuta si drept Gradina Lenor Larsen, fiind considerata cea mai importanta lucrare de amenajare a acestuia. E drept ca Jack Lenor Larsen a locuit aici, intr-o casa construita la inceputul anilor 1990. Cand a lucrat la amenajarea gradinii, obiectivul sau a tinut, intr-un fel, de doua elemente, primul estetic si al doilea apartinand naturii. Cu alte cuvinte, Larsen si-a dorit sa creeze un mix intre natura si estetica si, totodata, sa arate ca arta este cea mai vibranta parte a vietii.

In plus, mereu a visat ca, intr-o zi, gradina va putea fi vizitata de publicul larg. Intreg domeniul pe care Jack Lenor Larsen il detine a servit initial drept ferma, insa acest lucru nu l-a impiedicat sa transforme domeniul intr-un loc potrivit pentru oamenii instariti. Dintre toate gradinile deschise publicului larg si aflate in statul New York, se poate spune ca Longhouse este una dintre cele mai frumoase, deoarece fiecare zona a fost construita ca o opera de arta, cu migala unui pictor. Privelistile sunt tridimensionale, iar culorile in care gradina se imbraca in fiecare anotimp sunt bine alese, cumva sa ofere acel refugiu intim, dar si ostentativ pentru oamenii instariti care veneau sa-si petreaca un sfarsit de saptamana aici.

Citește și:  Zentralfriedhof: Obiective turistice Austria - Viena

Un impresionant cedar marcheaza intrarea in aceasta rezervatie, iar, odata ce pasesc in frumoasa gradina, vizitatorii descopera natura ca si cand ar admira o impresionanta colectie de obiecte de arta. Un alt designer care a lucrat la amenajarea gradinii este Charles Forberg. Tot aici, se face simtita prezenta si unor artisti precum Yoko Ono sau Dale Chihuly. Dar de departe cea mai mare atractie a rezervatiei Longhouse este Red Garden, in care cedarii, plantati aparent haotic, sunt incadrati de o varietate mare de flori rosii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.