Rezervatia MalaMala din Provincia Mpumalanga, Africa de Sud, are 160 de kilometri patrati (62 mile), fiind considerata un sanctuar al vietii salbatice. Infiintata in anul 1927, MalaMala este cea mai veche rezervatie din Africa de Sud. Acum ceva vreme, aceasta rezervatie era paradisul vanatorilor, indeosebi pentru aceia care cautau sa le vaneze pe „Cele Cinci” – Big Five -, care se refera la animalele cel mai greu de vanat din Africa, insa, incepand cu anul 1964, aceasta practica a fost strict interzisa, intrand sub incidenta legilor, de altminteri, foarte dure.

MalaMala1

Chiar si asa, problemele de aceasta natura nu au disparut intrutotul, dar situatia este sau cel putin pare sa fie sub control. Mare parte din Rezervatia MalaMala este o savana, aceasta fiind locuita de foarte multe specii de animale salbatice, printre care lei, elefanti, rinoceri negri, bivoli si leoparzi. Ba chiar, se poate afirma ca aceasta rezervatia este, fara doar si poate, cea mai bogata din acest punct de vedere de pe continentul african.

Si, de parca acest titlu nu ar fi de ajuns, Rezervatia MalaMala pune la dispozitie vizitatorilor puncte foarte bune in care pot vedea speciile de animale superbe care se afla aici. Inainte de toate, este vorba despre forma sa simpla, vizitatorii avand, inca de la inceput, garantia ca urmeaza sa se bucure de un habitat bogat, iar apoi, este vorba despre faptul ca Rezervatia MalaMala imparte aproximativ 19 kilometri cu Parcul National Kruger. Acest fapt ar putea fi considerat un accident geografic, insa nu putem sa nu recunoastem ca rezervatia are foarte multe beneficii de pe urma acestui asa numit „accident”.

Citește și:  Teatrul Marinski: Obiective turistice Rusia - Sankt Petersburg

MalaMala11

Si, mai mult decat atat, rezervatia pare binecuvantata cu apele unui rau, datatoare de viata. O parte din apele raului, si anume 20 de kilometri, curge spre nord-sudul rezervatiei, conturand o imagine fascinanta pentru toti vizitatorii care vin aici: animalele se strang in cirezi pe cursul raului, pasc pe pajistile din imprejurimi, in timp ce unele dintre cele mai periculoase animale din lume incearca sa le vaneze.

Tot aici, vizitatori pot poposi in locuri special amenajate pentru camping. Iar daca deja va ganditi la faimoasa Rezervatie Serengeti din Tanzania si la privelistile sau animalele care vor da viata obiectivului aparatului de fotografiat, nu uitati ca doar aici veti avea sansa sa va bucurati de legendarele animale – Big Five –, adica Cele Cinci animale: lei, elefanti, rinoceri negri, bivoli si leoparzi. Pe de alta parte, Rezervatia MalaMala din Provincia Mpumalanga, Africa de Sud, va redefini conceptul de lux, aici aflandu-se hoteluri foarte apreciate, unde va veti putea caza.

MalaMala111

In plus, doar vizitand aceasta rezervatie, veti avea sansa sa observati cum natura si viata salbatica, ce o locuieste, se mica dupa ritmul lor interior, totodata, avand ocazia sa vedeti cum secolul al XX-lea se intoarce in inima savanei. Aceasta reintoarcere la natura si la viata salbatica este o filosofie pentru Michael Rattray, cel care se ocupa indeaproape de ceva timp incoace de aceasta splendida rezervatie, fapt vizibil, de altminteri. Staff-ul va promite o experienta unica si abia daca veti avea timpul necesar sa procesati amintirile sub forma imaginilor. In rest, aparatul de fotografiat poate prelua acest proces de procesare si intiparire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.