Situata in sud-vestul Kenyei, langa granita cu Tanzania, Rezervatia Nationala Masai Mara, cunoscuta si drept Maasai Mara sau, mai simplu, Rezervatia Mara este, fara nicio indoiala, unul dintre cele mai frumoase locuri salbatice din lume. Campiile intinse parca la umbra palida a arborilor de acacia sunt caminele unor varietati de animale, cum ar fi leii si gheparzii, babuinii si zebrele, hienele si girafele, rinocerii albi si antilopele impala s.cl. Denumirea acestei rezervatii nationale provine de la locuitorii zonei.

Rezervatia Nationala Masai Mara1

Acest splendid loc este cunoscut indeosebi datorita migratiei zebrelor, a gazelelor Thomson, eveniment numit Marea Migratie si urmarit, an de an, de mii si mii de turisti fascinati de acest spectacol pe care salbaticia il ofera. In timp ce turmele de elefanti ratacesc printre tufisuri, dupa hrana, Raul Mara le ofera rinocerilor si crocodililor iazuri unde se pot scalda sub razele arzatoare ale soarelui si unde pot vana. De mentionat aici este faptul ca, din nefericire, rinocerii negri sunt foarte greu de zarit in Rezervatia Nationala Masai Mara.

Chiar si asa, mai mult de 450 de specii de pasari isi fac veacul in acest fascinant loc, printre care amintim doar de pelicani, flamingo si struti. Mai mult, mii de vulturi urmaresc migratia animalelor erbivore, parca in ciuda, asteptand sa profite de pe urma vreunui leu care a lasat in urma cateva ramasite.

Citește și:  Orasul Budapesta: Obiective turistice Ungaria - Budapesta

Rezervatia Nationala Masai Mara11

Catalogata drept un sanctuar al vietii salbatice, Rezervatia Nationala Masai Mara din Kenya a fost infiintata in anul 1948, moment in care avea nu mai putin de 520 kilometri patrati, incluzand si Triunghiul Mara. Mai tarziu, si anume in anul 1961, aceasta zona avea sa fie extinsa spre est, rezervatia avand astfel 1.821 kilometri patrati.

Frumusetea nealterata, spectacolul salbatic ce pare ca este pus in scena mult mai grandios ca data trecuta stau, fara doar si poate, in migratia antilopelor Gnu, peste un milion de astfel de animale indreptandu-se, in lunile mai si iunie, spre nord. De fapt, parasesc Serengeti, ca mai apoi, sa se intoarca in octombrie, pentru pajistile ce se inverzesc dupa ploile de sezon.

Rezervatia Nationala Masai Mara111

O simpla vizita nu va genera, in niciun caz, o simpla amintire: Rezervatia Nationala Masai Mara din Kenya va genera doar amintiri pe care nimeni nu le va putea uita cu usurinta. Taxa de intrare este de 70 de dolari pentru un adult care nu este rezident in Africa de Est si 30 pentru un copil. Insa in iulie 2011, aceste taxe au fost majorate cu nu mai mult de 10 %. In orice caz, valoarea acestei taxe este mica in comparatie cu ceea ce obtineti de pe urma ei — certitudinea ca peisajele superbe nu pot fi decat cu natura vie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.