Rezervaţia naturală Fernkloof este situată în munţii Kleinrivier, în partea de nord a oraşului Hermanus din provincia Western Cape, Africa de Sud. Rezervaţia se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 1800 de hectare şi ajunge până la o altitudine de 842 de metri.

Rezervaţia include circa 60 de kilometri de trasee pentru drumeţii, care oferă turiştilor privelişti spectaculoase asupra golfului Walker, a văii Hemel en Aarde şi a Maanskynbaai. Climatul este mediteraneean, cu ierni reci şi ploioase şi veri fierbinţi şi uscate, cu vânturi puternice dinspre sud-est.

Fernkloof a dobândit statutul de rezervaţie naturală în anul 1957 şi reprezintă un exemplu unic de biodiversitate, cu aproximativ 1474 de specii de plante înregistrate, mai multe decât în întreg Regatul Unit. Rezervaţia impresionează prin numărul uriaş de specii care cresc pe o suprafaţă atât de redusă. Specia care predomină în rezervaţie este fynbos și desemnează un grup de plante mereu verzi, cu frunze mici, dar care include şi plante lemnoase, cu frunze lucioase, dure. Fernkloof deţine şi o colecţie cu unele dintre cele mai mari plante carnivore din lume, cum ar fi Roridula. Vizitatorii pot admira numeroasele soiuri de plante în cadrul Hermanus Herbarium. În 1977, în rezervaţie a fost construit Centrul Botanic, care cuprinde birouri, o sală de expoziţii, un ierbar, o cabană şi mai multe drumuri de acces. Centrul se află în administrarea organizaţiei Hermanus Botanical Society care gestionează întreaga rezervaţie.

Citește și:  Castelul Carlisle: Obiective turistice Anglia - Carlisle

Rezervaţia găzduieşte 92 de specii de păsări, printre care Cape Sugar Bird, precum şi unele specii endemice. Printre animalele care se întâlnesc în zonă se numără antilopa de munte, babuinul, mangusta, porcul spinos, iepurele etc.

Recent, în rezervaţia naturală Fernkloof au fost încorporate şi părţi din zona de coastă, inclusiv Cliff Path Nature Area, valea râului Mossel şi porţiunea de la De Mond la Kettle Point, precum şi gura de vărsare a râului Vogelgat şi o parte din laguna Klein River.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.