Rezervatia naturala Orlu din Franta a fost fondata in anul 1947 si recunoscuta ca Rezervatie Nationala in anul 1998 datorita marimii si importantei sale culturale. Este detinuta de municipiile Orlu si Orgeix, si este manageriata de Oficiul National al Vanatorii, Faunei si Florei. (The National Office of Hunting & Wildlife – O.N.C.F.S.).

Conform site-ului vallee-orlu.com, scopul acestei institutii este de a studia, monotoriza si proteja fauna si habitatele acesteia. De asemenea, exista locuri accesibile publicului ce pot fi vizitate. Se incurajeaza drumetiile si se doreste informarea oamenilor despre ce se intampla si ce exista in acest spatiu natural, fiind organizate expeditii de recunoastere de catre specialisti.

Rezervatia se intinde pe 4, 248 hectare de pamant. Are o altitudine incepand de la 950 de metri si ajunge pana la 2 765 metri, prezentand toate formele de relief, de la montan pana la aval. Aici se afla intreaga parte superioara a vaii raului Oriege, ce este caracterizata de pante abrupte. Zone forestiere se afla doar pe suprafetele joase.

Citește și:  Ponte delle Torri: Obiective turistice Italia - Spoleto

Datorita diversitatii reliefului, exista o bogata fauna si flora. Aici se pot intalni paduri de pin, mastini, pajisti cu orhidee, flori protejate, precum Roua cerului (Sundew). Se mai pot observa cateva specii si habitaturi ce se regasesc si in Muntii Pirinei (lanț de munți care desparte Franța de Spania). Aici traiesc trei tipuri de galiforme, adica pasari arboricole sau tericole, anume Capercaillie (cocos de munte), Ptarmigan si Grey Partridge si alte specii precum vulturul barbos, tritonul de parau si marmotele.

Un alt aspect important al acestei rezervatii este dat de pastorit. Conform randofamilleane.fr in zonele muntoase exista pasiuni unde vara bovinele, ovinele si caii pasc in liniste iarba sanatoasa ce se regaseste in aceste locuri.

Aerul pitoresc si diversitatea speciilor de animale transforma aceasta rezervatie intr-un loc ce merita vizitat. Iubitorii de drumetii cu siguranta nu ar vrea sa rateze acesta posibila aventura.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.