Rezervatia Padurea Rio Negro (Raul Negru) face parte din zonele protejate de guvernul brazilian, unde turistii au accesul restrictionat. Rio Negro este cel mai mare afluent (stang) al raului Amazon si cel mai mare rau negru din lume.

Rio Negro1

Acest rau porneste din bazinele hidrografice ale raului Orinoco si Amazon, din Colombia si local este numit raul Guainia. Afluentul sau principal se numeste Vaupes. Rio Negru se varsa in Rio Solimoes si impreuna formeaza raul Amazonului Sudic din Manaus, Brazilia. Pe unele portiuni se afla granite dintre Colombia si Venezuela.

Raul Negru este navigabil pe o portiune de 700 de kilometri de la gura de varsare (in perioada uscata a anului fiind doar de 1 metru), dar se pot intampina diverse mici dificultati, prezentand si numeroase bancuri de nisip. In sezonul ploios are o latime de 30 de kilometri pe distantele lungi, si 650 de kilometri in amonte. Din luna aprilie pana in luna octombrie este plin de lagune, insule lungi si dificultati de circulatie. Raul ajunge pana aproape de poalele muntilor Anzi, unde latimea lui se ingusta dramatic si loveste cu violet si rapid rocile prezente. Desi pare foarte periculos unii oameni se aventureaza cu canoele din Sao Gabriel da Cachoeira pana la Anzi.

Citește și:  Gradina Botanică Națională din Windhoek: Obiective turistice Africa de Sud - Windhoek

In ciuda numelui, culoarea sa nu este tocmai neagra, ci are mai degraba o culoare maronie inchisa ce provine de la acidul humic, care reprezinta vegetatia din poienile nisipoase ce nu s-a descompus.

Rio Negro11

Pe unele portiuni ale sale se afla plaji pline cu broaste testoase, dar un rol foarte important il joaca in industria pescuitului. In apa sa au fost descoperite 700 de specii de pesti, dar se speculeaza ca in total exista 800 – 900 de specii, incluzand vreo 100 de specii endemice; printre cele mai dorite specii se afla cardinal tetra.

Pentru cei ce isi doresc sa vada partile interzise ale afluentului, Google ofera ocazia entuzistilor sa se plimbe prin aceste locuri prin Google Street View. Aproximativ 50 000 de fotografii au fost puse cap la cap pentru a reda o vedere panoramica de 360 de grade a acestor locuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.