Parcul Transfrontalier Richtersveld se află la graniţa dintre Africa de Sud şi Namibia, luând naştere în anul 2003 prin unirea parcului namibian Ai-Ais Hot Springs Game Park cu parcul sud-african Richtersveld National Park. Richtersveld Transfrontier Park se întinde pe o suprafaţă de circa 5.920 de kilometri pătraţi şi se mândreşte cu unele dintre cele mai spectaculoase peisaje de deşert din sudul Africii.

Richtersveld Cultural and Botanical Landscape, care include Parcul Transfrontalier Richtersveld, face parte din lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Este o zonă cu o biodiversitate extraordinară, cu peste 1600 de tipuri de plante de toate mărimile şi o varietate de animale şi păsări, dintre care unele endemice. Acestea sunt adaptate mediului de viaţă şi climatului arid, iar majoritatea se întâlnesc în zona mai bogată în vegetaţie de pe malurile râului Orange, unde au fost identificate peste 50 de specii de mamifere şi aproape 200 de specii de păsări. Gura de vărsare a râului Orange face parte din categoria zonelor umede de importanţă internaţională, fiind recunoscută ca sit Ramsar, iar cheile formate de-a lungul său au o vechime de 350 de milioane de ani. Parcul Transfrontalier cuprinde biomul Succulent Karoo, cu cea mai mare varietate de plante suculente din lume: aproximativ o treime din cele 10.000 de specii existente pe întregul glob.

Citește și:  Valea riftului african: Obiective turistice Siria - Valea riftului african

Richtersveld este una dintre puţinele regiuni din sudul Africii care găzduieşte încă grupuri de păstori nomazi din comunitatea Nama.

În cadrul Parcului Transfrontalier, se află al doilea cel mai mare canion al lumii, Fish River Canyon, care şerpuieşte printre stâncile peisajului deşertic. Aici are loc unul dintre cele mai antrenante evenimente de drumeţii montane din lume, Fish River Canyon Hiking Trail, ce se întinde pe o durată de 5 zile şi presupune parcurgerea a 90 de kilometri.

Bicicliştii pot participa la cursa The Desert Knights, desfăşurată în septembrie, pe un traseu de 300 de kilometri printr-o zonă renumită pentru varietatea de plante suculente. Evenimentul promovează rutele de alpinism, rafting şi biciclete ale Parcului Transfrontalier Richtersveld.

Turiştii au nevoie de permis pentru a intra în parc, iar accesul se face doar cu vehicule 4×4. În interiorul parcului, se află 12 locuri de camping, la Hobas şi de-a lungul râului Orange. Redeschis recent după o renovare majoră, centrul Ai-Ais Hot Springs Spa, cu izvoarele sale termale, oferă clienţilor o gamă largă de facilităţi turistice moderne pentru relaxare. Pasionaţii de fotografie şi amatorii de privelişti impresionante au la dispoziţie numeroase locuri de unde pot admira peisajul sălbatic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.