Oficiul poştal de pe strada Rissik, din oraşul sud-african Johannesburg a fost proiectat şi ridicat în anul 1897 de către arhitectul preşedintelui Paul Kruger, Sytze Wierda, fiind, la acea vreme, una dintre cele mai înalte clădiri ale oraşului, cu înălţimea de 102 metri.

Preşedintele Kruger făcuse o călătorie în Europa la finalul anilor 1880 şi fusese impresionat de clădirile impunătoare pe care le-a văzut în oraşele bătrânului continent. Astfel, întors în ţară, a decis să construiască la rândul său astfel de edificii, ca semn al puterii politice. Alte clădiri construite de arhitectul Sytze Wierda, având aceeaşi înălţime, au fost Raadsaal (1890) şi Palatul Justiţiei (1897) în Pretoria.

Clădirea Oficiului poştal de pe strada Rissik îmbină mai multe stiluri: renascentist, francez şi olandez. Imobilul avea la început trei etaje şi o clopotniţă, iar în 1905 acesta s-a extins cu încă un etaj, proiectat de arhitectul englez Wilfred Tonkin. De asemenea, clopotniţa a fost înlocuită de un turn cu ceas. Orologiul a fost realizat la Londra de către compania Gillett & Johnston şi apoi transportat în Johannesburg.

Citește și:  Ungaria: Obiective turistice Ungaria - Budapesta

Clădirea din strada Rissik este al doilea oficiu poştal al oraşului. Poşta se afla iniţial în cadrul clădirii municipale, ridicată în anul 1888. În 1892, întregul edificiu a devenit sediul Poştei, iar după 8 ani acesta a fost demolat pentru a face loc actualului imobil.

Oficiul poştal de pe strada Rissik a fost desemnat monument naţional în anul 1978. În 1996, Poşta s-a mutat într-un alt sediu, iar clădirea nu a mai fost întreţinută, aceasta deteriorându-se rapid, în urma distrugerilor şi furturilor. Au dispărut inclusiv bucăţi din mecanismul ceasului din turn şi din acoperiş. De-a lungul timpului, au existat câteva intenţii de preluare a clădirii, însă acestea nu s-au concretizat. În noiembrie 2009, edificiul a fost afectat de un incendiu, ceea ce a amânat procesul de restaurare şi renovare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.