Rorke’s Drift Orientation Centre aminteşte de bătălia care a avut loc în această zonă pe 22 ianuarie 1879, în cadrul războiului anglo-zulu din provincia KwaZulu-Natal, Africa de Sud. Aproximativ 140 de soldaţi britanici au înfrânt armata tribului zulu, formată din circa 4000 de războinici. În urma acestei bătălii, conducătorilor englezi le-au fost acordate numeroase medalii, printre care un număr record de 11 cruci Victoria, cea mai înaltă decoraţie militară cu care erau răsplătiţi luptătorii din fostele teritorii ale Imperiului Britanic.

Bătălia de la Rorke’s Drift a fost ilustrată de filmul istoric Zulu din anul 1964.

Turiştii care îşi doresc să afle detalii despre bătăliile dintre englezi şi tribul Zulu pot vizita, pe lângă Rorke’s Drift Orientation Centre, şi situl Isandlwana, aflat la 15 kilometri. Aici, cu câteva ore înainte de bătălia de la Rorke’s Drift, circa 22.000 de luptători Zulu au înfrânt armata Imperiului Britanic. Fostul câmp de luptă poate fi vizitat, aici aflându-se mai multe monumente construite din pietre albe, care indică locurile unde au căzut soldaţii britanici.

Citește și:  Orasul comercial Visby: Obiective turistice Suedia - Gotland

În apropierea Rorke’s Drift Orientation Centre se află Evangelical Lutheran Church Art & Craft Centre, unul dintre puţinele locuri care ofereau instruire artiştilor de culoare în timpul Apartheidului, când aceştia nu aveau acces la universităţi. De asemenea, aici, se găseşte şi un magazin cu produse artizanale, precum şi câteva ateliere de grafică, ceramică şi ţesătorie, care pot fi vizitate cu permisiunea artiştilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.