Centrul Shark SOS a fost înființat în orașul Cape Town, Africa de Sud, în anul 2008. Scopul acestui centru este de a încuraja conservarea rechinilor și de a educa publicul larg despre rechini și despre viața marină din zona golfului False. Centrul Shark SOS este o organizație non-guvernamentală care oferă programe de învățământ de stat pentru a furniza informații corecte și pentru a schimba preconcepțiile greșite despre aceste creaturi importante. Centrul Shark SOS este, de asemenea, angajat sa sprijine oamenii de știință locali și să-i finanțeze în diverse studii. 

Rechinii sunt vitali pentru sănătatea oceanelor noastre. Aceștia joacă un rol important în viața oceanelor prin reglarea cantității și a stării de sănătate a altor specii de pești și animale nevertebrate, păstrând ecosistemul în echilibru.

Centrul Shark SOS oferă excursii educaționale pentru grupuri școlare ce se axează pe o gamă largă de subiecte marine. Datorită faptului că programele centrului sunt prezentate de către profesori calificați, cu experiență, care au cunoștințe și sunt pasionați de acest subiect, turiștii pot participa la lecții și activități interactive, adecvate pentru fiecare vârstă.

Citește și:  Orasul Skopelos: Obiective turistice Grecia - Skopelos

Centrul Shark SOS astfel ridică nivelul, local și internațional al conștientizării despre eforturile depuse prin intermediul campaniilor mass-media și prin implicarea publicului pentru a face o diferență. Campanii pentru a păstra plajele curate prin lecturi publice, grupuri, conferințe și expoziții sunt doar câteva dintre modalitățile prin care centrul încurajează dezbaterile aprinse cu privire la multe aspecte legate de rechini și despre conservarea marină.

Facilitățile științifice de cercetare sprijină dezvoltarea, producția și extinderea de noi căi de cercetare pentru rechini și alte specii marine pe cale de dispariție și a habitatelor. Centrul Shark SOS pune la dispoziție facilitățile sale și data de baze pentru alte ONG-uri și pentru instruirea studenților.

Institutul încurajează pescuitul sustenabil de rechini la nivel mondial. Există un miniacvariu și alte obiecte expuse privitor la activitatea organizației globale. De asemenea, turiștii pot afla mai multe despre programul de pionierat Shark Sppoters, care monitorizează plajele importante și ridică alarma în cazul în care rechinii apar în apropierea acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.