Școala Nr. 1 din Giurgiu nu este doar cea mai veche instituție educațională din oraș, ci și un bastion al inovației și excelenței în educație. Fondată în secolul XIX, această școală a fost martora multor generații de giurgiuveni care au trecut prin sălile sale, fiind modelați în spiritul valorilor tradiționale combinate cu metode educaționale moderne.

imagine-cu-scoala-nr-1-din-giurgiu-judetul-giurgiu.jpg

De-a lungul decadelor, Școala Nr. 1 a fost un centru de pilotare a unor noi metode pedagogice și tehnologice. De exemplu, a fost printre primele din regiune care a introdus calculatoarele în procesul de învățământ la sfârșitul anilor ’80, marcând un pas major în modernizarea educației.

scoala-nr-1-din-giurgiu-judetul-giurgiu.jpg

Clădirea școlii, o construcție impunătoare în stil neoclasic, a fost renovată recent pentru a oferi facilități moderne elevilor și profesorilor. Aceasta include laboratoare de științe complet echipate, o bibliotecă vastă și săli multimedia, toate menite să sprijine un mediu de învățare interactiv și stimulativ.

ferestre-de-la-scoala-nr-1-din-giurgiu-judetul-giurgiu.jpg

Școala Nr. 1 este cunoscută pentru programul său intensiv de limbi străine și pentru succesul elevilor în competiții naționale și internaționale de matematică, științe și arte. De asemenea, colaborările cu alte școli din Europa prin proiecte Erasmus+ sunt un punct forte, extinzând orizonturile studenților și profesorilor.

Citește și:  Parcul Municipal Mihai Eminescu din Galați: refugiul verde al orașului

inscriptie-de-pe-scoala-nr-1-din-giurgiu-judetul-giurgiu.jpg

Școala Nr. 1 nu doar că educa elevi, dar activează și ca un centru cultural în Giurgiu, găzduind evenimente comunitare, expoziții de artă și spectacole. Aceste inițiative consolidează legăturile dintre școală și comunitate, și contribuie la dezvoltarea culturală a orașului.

intrarea-in-scoala-nr-1-din-giurgiu-judetul-giurgiu.jpg

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.