Moscheea Shah-Do Shamshira este găzduită într-o clădire de culoare galbenă, cu două etaje în Kabul, situată chiar în centrul orașului, lângă râul Kabul. Această moschee a fost construită în timpul domniei lui Amanullah Khan în anul 1920. Numele moscheii înseamnă Moscheea Regelui cu Două Săbii, referîndu-se la un mare rege legendar.

Moscheea este amplasată lângă mormântul unui general mughal, Chin Timur Khan, care a fost, de asemenea, vărul cuceritorului din Asia centrală, celebrul Babur. Chin Timur a ajutat la eliberare unei mări parți din India, este celebru pentru bătălia de la Khanwa, în care el a condus forțele musulmane în luptă și a avut un rol de lider. Nu departe de aici este mormântul lui Babur și mulți alți comandanți musulmani proeminenți care au eliberat India și au stabilit guvernarea peste nordul Indiei (Pakistan, India si Bangladesh) din Afganistan.

La construcția acestei moschei, Amanullah Khan, a încercat să introducă o serie de reforme moderne în arhitectura din Afganistan. Cu un design neobișnuit pentru o moschee, clădirea este dotată cu mai multe niveluri și fațadele sunt proiectate în stil baroc italian. Fațadele sunt detaliate cu stuc, vopsit în alb în contrast cu culoarea clădirii de un galben aprins. Faptul că moscheea are două etaje este chiar mai ciudat și doar minaretele mici dezvăluie adevăratul scop al clădirii.

Citește și:  Podul Suspendat Menai: Obiective turistice Tara Galilor - Gweynedd-Anglesey

Turiștii pot vizita moscheea și pot face un tur în orele premise, adică în afara orelor de rugăciune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.