Orașul Herat este un candidat al Patrimoniul Mondial UNESCO și se consideră că a fost stabilit înainte de anul 500 î.e.n, fiind orașul persan antic Artacoana sau Aria.

La nord de orașul Herat, deasupra unei movile artificială numită Kuhandazh, se găsește un sit istoric ce atrage mulți vizitatori de-a lungul anului. Două mausolee, Shahzada Abdullah, stau pe drumul principal la sud de Complexul Musalla. Construite în secolul al XV-lea, ele conțin mormintele a doi prinți, Abdullah și Qasim, care au murit în secolul al VIII-lea.

Mormântul lui Abdullah este cel mai aproape de drum. Acest sit datează din perioada cunoscută istoric sub numele de perioada timuridă, între anii 1460-1488, fiind restaurat în anul 1907. Exterioarele sunt construite din cărămida simplă cu arcade în zona portalului, în timp ce interioarele sunt bogat decorate cu țiglă, probabil cel mai bună piesă de țiglă ce a supraviețuit din timpurile medievale în regiunea Herat. Nuanțele roșii și albastre profunde ale plafoanelor cupolei pictate completează frumusețea gresiei.

Citește și:  Gradinile Botanice Regale din Ontario: Obiective turistice Canada - Hamilton

Cu puțin timp în urmă aceste mormintele erau clar vizibile de pe drum, dar ele au fost ascunse în mare măsură de clădirile rezidențiale ridicate datorită boomului de construcție din orașul Herat. Paznicii mormintelor, care, de asemenea, îngrijesc porumbeii de afară, apreciază o mică donație de la vizitatori.

Mormântul prințului Abdullah este în curs de a fi reconstruit la un cost de 400.000 de dolari, un proiect susținut de UNESCO. Două sute de metri sud-vest de zidurile orașului Herat este un alt mausoleu ce datează din anul 1487, Mausoleul lui Abdullah al-Valid, un alt prinț local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.