Amplasat în apropiere de oraşul Hazyview, în provincia Mpumalanga din Africa de Sud, Shangana Cultural Village propune turiştilor o incursiune inedită în cultura Shangaan, formată din mai multe grupuri etnice, printre care Zulu şi Tsonga.

Shangana Cultural Village se află între Kruger Park şi Blyde River Canyon şi este deţinut şi administrat de populaţia autohtonă, care a dorit să-şi păstreze stilul de viaţă tradiţional şi obiceiurile vechi, fiind în acelaşi timp deschisă să interacţioneze cu turiştii. Acest spaţiu cultural a fost creat de comunitatea Shangana pentru a conserva moştenirea culturală bogată şi reprezintă un bun exemplu de diversitate în Africa de Sud. Vizitatorii pot afla informaţii despre istoria tribului, obiceiuri specifice, ceremonii de iniţiere, îmbrăcăminte şi arme, precum şi despre modalităţile de construire a caselor, prepararea hranei şi despre meşteşugurile tradiţionale.

Shangana Cultural Village1

Satele sunt poziţionate într-o rezervaţie naturală, bogată în vegetaţie şi sunt deschise zilnic pentru vizitatori. Centrul Shangana este dominat de piaţa Marula, unde localnicii creează şi vând obiecte tradiţionale. Cercul larg de colibe permite o vedere spectaculoasă spre Parcul Kruger şi serveşte ca punct de plecare pentru mai multe tururi ghidate. Turiştii pot participa la Festivalul de la Chief’s Kraal, care are loc seara, unde pot lua contact direct cu populaţia autohtonă. Evenimentul este găzduit de Soshangana, liderul comunităţii şi constă în muzică, dansuri şi spectacole tradiţionale.

Citește și:  Palatul Regal din Amsterdam: Obiective turistice Olanda - Amsterdam

Istoria culturii Shangaan a început în secolul al XVIII-lea, când primii comercianţi Tsonga au venit în sudul Africii pentru a schimba stofe şi mărgele cu fildeş, sare şi cupru. Ei s-au stabilit în Mozambic, iar la începutul secolului al XIX-lea teritoriul lor a fost cucerit de către tribul Zulu. Acesta a rămas în regiune şi a încorporat Tsonga în cultura proprie, formând tribul Shangaan, care a moştenit sistemul militar şi îmbrăcămintea tradiţională de la comunitatea Zulu, alături de stilul de construcţie al colibelor şi instrumentele muzicale ale comunităţii Tsonga.

La începutul secolului al XX-lea, tribul Shangaan a fost obligat să-şi părăsească pământurile pentru a face loc amenajării Parcului Naţional Kruger, astfel că acesta s-a mutat în apropiere şi a creat Shangana Cultural Village.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.