Regiunea de sud vest a Angliei este una din cele nouă regiuni în care este împărțită tara, cea mai mare dintre ele, acoperind 23,828 kmp, cu o populație de 5.289 milioane de locuitori, cuprinzând metropolele: Gloucestershire, Bristol, Wiltshire, Somerset, Dorset, Devon, Cornwall și Insula Scilly. Regiunea include și aria cunoscută ca West County sau ca regatul Wessex.

Plymouth
Plymouth

Cel mai mare oraș este Bristol, orașe mai mici sunt Plymouth, Swindon, Gloucester, Exeter, Bath și conurbația de sud est este formată din orașele Bournemouth, Poole și Christchurch. Toate regiunile includ cel puțin o autoritate unitară, ca de exemplu cea din Bristol care are 8 orașe importante: Salisbury, Bath, Wells, Bristol, Gloucester, Exeter, Plymouth and Truro. Regiunea include de asemeni 2 parcuri naționale, Dartmoor și Exmoor și 4 situri istorice importante: Stonehenge și Coasta Jurasică.

Somerset
Somerset

În regiune există identitate locală pentru fiecare oraș , astfel Cornwall are limba sa proprie, cornish, este cunoscut pentru legenda Regelui Arthur, pentru surf și pescuit, orașul Somerset produce brânza Cheddar, orașul Devon este cunoscut pentru ceai, producția de crabi, cidru și patiserie, Bristolul pentru Festivalul Internațional al Aerostatelor. Peninsula este înconjurată de Canalul Mânecii și Canalul Bristol, având cea mai lungă coastă de 1130 km. Din timpul romanilor au rămas vile, temple, ferme și băi cum sunt cele din Bath, după ce legiunile romane s-au retras și mici regate s-au format, triburile britanice și anglo-saxone fiind cele mai numeroase. S-au perindat apoi normanzii, care au lăsat ca mărturie până azi zeci de castele impunătoare cum sunt castelul Corfe, Powerstock, Wareham și Shaftesbury.

Castelul Pendeniss
Castelul Pendeniss

Castelul Pendeniss din Cornwall, Falmouth, construit de Henry al VIII-lea pentru apărarea țării, cu bastioane, creneluri, 37 de tunuri, a fost folosit împotriva lui Napoleon și în al doilea război mondial, tunurile sale fiind încă funcționale. Castelul Tintagel, tot din Cornwell, a fost locuit încă din timpul romanilor, în evul mediu a devenit faimos datorită Regelui Arthur care a fost creat aici de către Geoffrey of Monmouth , în secolul al XII-lea.

Castelul Dartmouth
Castelul Dartmouth

Castelul Dartmouth, unul dintre cele mai frumoase fortărețe, la gura estuarului Dart și aproape de portul Dartmouth a fost construit în 1388 de către primarul din oraș, îmbunătățit cu un turn de apărare și mai apoi cu câteva tunuri, o biserică și pasaje secrete, oferă o priveliște panoramică asupra zonei întregi. Castelul Old Wardour, din Wiltshire, a fost construit lângă un lac în secolul al XIV-lea și este locul unde s-au filmat scenele cu Robin Hood din filmele cu același nume.

Wiltshire
Wiltshire

In Wiltshire, monumente neolitice deosebite sunt unice în lume: Stonehenge este, probabil, cel mai faimos monument preistoric din lume care a început ca o simplă incintă de terasamente, a fost construit în mai multe etape, cercul unic de piatră fiind ridicat în perioada neoliticului târziu în jurul anului 2500 î.e.n. Stonehenge a rămas important în epoca timpurie a bronzului, atunci când mai multe movile funerare au fost construite în apropiere. Woodhenge este un alt monument neolitic asemănător cu Stonehenge, dar mai mic si care se crede a fi un loc pentru înmormântare sau de cult, datând din anii 2300 î.e.n. Old Sarum este o locație care combină un castel regal și o catedrală într-o fortificație din epoca fierului. În 1226 catedrala a fost mutată la Salisbury, deși castelul a rămas un centru administrativ în secolul al XIV-lea.

Citește și:  Mauritania : Țări de vizitat
Complexul de pietre Avebury
Complexul de pietre Avebury

Complexul de pietre Avebury este unul dintre principalele site-uri de ceremoniale ale neoliticului din Marea Britanie pe care le putem vizita azi. A fost construit și modificat pe parcursul mai multor secole din 2850 î.e.n.- 2200 îe.n. și este una dintre cele mai mari și fără îndoială, cel mai complex monument neolitic din Marea Britanie. Pe Insula Scilly sunt locații din epoca fierului cum ar fi Innisidgen, Bant Carn și Halangy Down precum și Castelul Cromwell, așezat pe o stâncă, construit după cucerirea insulei de către regaliști în 1651 și Castelul Regelui Charles, din secolul al XVI-lea , un fost fort garnizoană al războiului civil, sunt monumente care nu trebuie evitate din regiune.

Catedrala Wells
Catedrala Wells

În zona Somerset, Catedrala Wells, inițial o biserică construită lângă o fântâna în anul 705, devenind catedrală în 1180, este impresionantă și bine conservată. Tot aici se găsește o pleiadă de destinații pentru toate gusturile: Abația Glastonbury, Abația Buckfast din Devon care aparține călugărilor benedictini, Catedrala Exeter, cariera de piatră Beer care a dat material de constructii pentru 24 de catedrale din regat, un labirint din care încă din timpul romanilor s-a exploatat piatră, Muzeul Babbacombe, Model Village cu grădini, căi ferate și cascade create în miniatură, parcuri de distracție ca Milky Way, Diggiland, Monkey Sanctuary, South Devon Railway.

Sanctuarul pentru foci Cornish, Sanctuarul pentru măgari de la Sidmouth, Lappa Valley Railway din Cornwall, cu cea mai veche cale ferată din zonă, deschisă din 1849, Parcul de distracții Flambards Culdrose Manor din Cornwall, Hanul Jamaica Inn al contrabandiștilor cu rom, situat într-una dintre locațiile cele mai uluitoare din Cornwall, construit în 1750 ca un han și utilizat de către călătorii care traversau Bodmin Moor, ferma de albine din South Molton, docurile din Bristol, croazierele pe mare din Exmouth, Grădina Botanică Bicton din Exter, călătorii pe valea râului Avon cu locomotive vechi cu abur, Centrul Jane Austin din Bath, Acvariul Seaquarium din Westo, Parcul de Distracții Digerland din Devon, portul vechi Charleston din Devon, teatrul în aer liber Minack din Cornwall.

Grădina Zoo din Bristol, Muzeul Echipamentelor de Bâlci din secolul XX din Devon, Grădinile Heligan din Cornwall, Parcul Tematic Wookey Hole (epoca de ghiața, dinozauri) din Somerset, Grădina Proiect Eden din Cornwall cu plante și sere unde se prezintă interacțiunea dintre om-natură, Centrul Morwellham din Devon, care prezintă casele și activitățile din minele de cupru din timpul reginei Victoria, Fabrica de Bere Tuckers Maltings, cea de brănză Cheddar, Ferma Dairyland din Newquai cu peșterile unde fermentează brănza locală, Fabrica de Sticlă Dartington din Devon, vasul reconstruit al lui Frank Drake care a făcut înconjurul lumii, muzee precum Muzeul Național Maritim din Cornwal, Muzeul Minier Poldark din Helston, Muzeul din Cornwall și multe altele.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.