Aceste păsări trăiesc la tropice și sunt cunoscute cu numele de tanageri. Hrana lor preferată este alcătuită din fructe și insecte, iar penajul este viu colorat, ceea ce face să fie considerate cele mai frumoase păsări americane sau, altfel spus, specii de păsări cu penajul cel mai colorat. Există și specii inrudite cu tanagerii, cum este de exemplu pasărea Chlorphanes spiza din regiunile de nord din America de Sud. Pasarile din familia Thraupidae preferă să trăiască în stoluri mixte și să își petreacă timpul în coronamentul copacilor.

Specii de păsări din familia Thraupidae:

Tanagerul cu gat albastru din America de SudTanagerul cu gat albastru

Tanagerul cu gât albastru are denumirea științifică de Tangara cyanicollis și trăiește la altitudini cuprinse între 300-2400 m în regiunile deschise din Ecuador, Brazilia, Venezuela, Bolivia, Peru, Columbia. Are lungimea corpului de 12 cm și se remarcă prin penajul albastru pe cap, gât și aripi.

Tanagerul comun de tufă - Specia Chlorospingus ophthalmicus

Tanagerul comun de tufă este o pasăre din sudul Mexicului, Belize și alte regiuni din America de Sud, Argentina, Columbia, Bolivia. Are denumirea științifică de Chlorospingus ophthalmicus și poate avea lungimea corpului de 14 cm.

Citește și:  Marea Barieră de Corali, un paradis al Planetei
Tanagerul stacojiu, Specia Piranga olivacea

Tanagerul stacojiu este o specie din pădurile de foioase din estul Americii de Nord, unde femela cuibărește și depune ponta. Lunile de iarnă și le petrece în regiunile din America de Sud, mai ales în cele din Columbia până în Bolivia. Are penajul roșu-intens pe cap și pe corp, coada și aripile sunt negre. Un exemplar adult poate avea lungimea corpului de 17 cm. Denumirea sa științifică este Piranga olivacea.

Coțofana tanager - Cissopis leveriana

Coțofana tanager trăiește în regiunile cu păduri tropicale din America de Sud și are denumirea științifică de Cissopis leveriana. Are penajul în alb și negru, capul și pieptul cu reflexii albastru-închis, iar lungimea corpului de 28 cm.

Specia Chlorophanes spiza, Foto: planetbirds.blogspot.roPasărea Chlorophanes spiza se hrănește cu fructe de pădure

Chlorophanes spiza este o specie din nordul Americii de Sud care are lungimea corpului de 14 cm. Poate fi observată în coronamentul copacilor din pădurile de la altitudini de cel mult 1500 m. Masculul are penajul foarte frumos colorat, în albasru-verzui.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.