Standard Bank Group este o instituţie financiară africană cu o istorie de 151 de ani, care operează în 33 de state, dintre care 16 în afara Africii. Organizaţia se implică activ în promovarea culturii africane prin sponsorizarea unor evenimente şi iniţiative, în special în domeniul artelor vizuale, dar nu numai.

Implicarea Standard Bank în National Arts Festival din Grahamstown datează încă din anul 1983. Banca şi-a asociat imaginea cu jazzul din Africa de Sud, prin susţinerea acordată primelor festivaluri de jazz din ţară: Standard Bank Joy of Jazz şi Standard Bank Jazz Festival din Grahamstown. În anul 1997, compania a devenit sponsorul principal al Festivalului de Jazz din Grahamstown, parte din prestigiosul National Arts Festival. În 2000, activitatea sa în acest sens a continuat cu primul festival Standard Bank Joy of Jazz din Johannesburg, care a pus Africa de Sud pe harta muzicală a lumii.

Standard Bank Jazz Festival din Grahamstown, care include National Youth Jazz Festival – SBNYJF, este un program educaţional de jazz ce se desfăşoară de 16 ani. Anual, acesta reuneşte peste 300 de studenţi şi 40 de profesori din toată Africa de Sud, alături de aproximativ 60 de cântăreţi profesionişti de jazz. Timp de o săptămână, au loc concerte inedite, repetiţii şi workshopuri, iar tinerii muzicieni au ocazia de a intra în contact cu cele mai renumite personalităţi naţionale din lumea jazzului. Cei mai buni studenţi din Africa de Sud iau parte la audiţii pentru a fi acceptaţi la Standard Bank National Schools Big Band şi Standard Bank National Youth Jazz Band, unde au ocazia să se perfecţioneze în domeniul jazzului, dar şi să primească burse de studiu.

Citește și:  Manastirea Marea Meteora: Obiective turistice Grecia - Kalambaka

Standard Bank s-a implicat şi în domeniul artelor vizuale, Standard Bank Corporate Art Collection fiind una dintre cele mai reprezentative colecţii corporate din Africa de Sud ce promovează artiştii locali. Aceasta include multe lucrări clasice, însă în ultimii ani atenţia s-a îndreptat spre operele contemporane. Colecţia cuprinde peste 1000 de lucrări, dintre care cea mai veche datează din secolul al XVIII-lea şi reprezintă Cape Town’s Table Bay, pictat de Jan de Reyniers. Printre artiştii contemporani cu lucrări în Standard Bank Corporate Art Collection se numără William Kentridge, Marlene Dumas, Jane Alexander, Sam Nhlengethwa şi Zwelethu Mthetwa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.