Staţiunea Slănic Moldova se află în judeţul Bacău şi este, deseori, numită „Perla Moldovei”. Asta deoarece este una dintre cele mai importante staţiuni balneare din întreaga ţară, atrăgând turişti din toate colţurile României, care vor să se relaxeze într-un mod tradiţional, la „băi”.

Staţiunea Slănic Moldova1

Din punct de vedere geografic, Slănic Moldova se situează în Carpaţii Orientali, pe versantul estic al acestora. Se află într-o depresiune în care predomină pădurile de conifer şi foioase şi este străbătut de pârâul Slănic, de unde îi provine şi numele.

Clima este una temperată, specifică unei zone intramontane, iar aerul este unul pur şi bogat în ioni negativi, dar şi în aerosoli răşinoşi. De altfel, aceste caracteristici ale aerului fac această staţiune să fie una vizitată – lipsa prafului sau a particulelor ce generează diverse alergii sunt doi factori importanţi atunci când vine vorba să îţi tratezi afecţiunile într-o staţiune balneară.

Staţiunea Slănic Moldova11

Izvoarele de la Slănic Moldova au fost prima dată descoperite în anul 1801, iar în 1852 s-au realizat primele teste chimice, după ce au apărut şi primele mărturii despre cât de benefice sunt. Cinci ani mai târziu, după ce s-a demonstrat că, într-adevăr, izvoarele pot ajuta la remedierea unor afecţiuni, au fost construite şi primele instalaţii balneare.

Izvoarele de aici conţin ape carbonate, bicarbonate, hipotonice, sulfuroase, sodice, oligominerale, hipertonice şi clorate. De când au fost amenajate primele instalaţii balneare, staţiunea a câştigat numeroase medalii internaţionale, participând la expoziţii în Paris, Frankfurt sau Viena. De altfel, nu de puţine ori izvoarele de aici au fost comparate cu cele din străinătate, ca cele de la Vichy sau Karlovy Vary.

Citește și:  Muzeul de Artă din Târgoviște: Obiective turistice Dâmboviţa

Staţiunea Slănic Moldova111

Numeroase afecţiuni pot fi tratate cu ajutorul izvoarelor de la Slănic Moldova. Printre acestea, se numără cele ale sistemului digestiv (gastrita cronică, ulcer gastric, ulcer duodenal, colita şi alte probleme ale stomacului), ale sistemului cardiovascular, respirator (astm, emfizem pulmonar, traheobronşită cronică), boli nutriţionale şi metabolice (obezitate, diabet), boli hepatobiliare (colicistită cronică, dischinezie biliară), boli ginecologice, boli endocrine, boli ale rinichiului, boli reumatice şi multe altele.

Există două feluri de cure – interne şi externe, iar pentru fiecare au fost amenajate anumite izvoare şi instalaţii. De asemenea, există chiar şi un sanatoriu subteran, al cărui microclimat este specific unei saline.

statiunea-slanic-moldova.jpg

Deşi o bună perioadă de timp Slănic Moldova a fost uitată de turismul românesc, în ultima perioadă a început să fie o staţiune foarte vizitată. Turiştii au la dispoziţie destule spaţii de cazare, pentru toate buzunarele. Există şi un complex sanatorial şi, încetul cu încetul, izvoarele încep să atragă şi străini.

Pe lângă ape, turiştii se pot desfăta cu parcul amenajat chiar în centrul staţiunii, dar cu cheile şi cascada Slănicului, acestea două făcând parte din Traseul „300 de scări”. Indiferent pentru ce un turist ajunge în această staţiune, va simţi cu siguranţă puritatea pe care o are aerul din această zonă a ţării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.