Studiourile Universal din Hollywood sunt primele deschise publicului pentru a fi vizitate, oferindu-le turistilor o experienta de neuitat, mai ales ca de aici porneste o parte a istoriei filmului, precum si a Hollywood-ului. Dupa ce Carl Laemle a infiintat compania de film, undeva pe la inceputul anilor 1900, au fost fondate si Studiourile Universal, ideea de a le deschide publicului pentru a fi vizitate venind din nevoia de a castiga mai multi bani, veniturile stranse ajutand mai degraba la intretinerea studiourilor, decat la imbunatatirea decorurilor.
Chiar si asa, ideea celor de la Studiourile Universal a fost imprumutata si de alte studiouri. Numai ca, vizitele incepute in 1915 au trebuit suspendate, din fericire, temporar, pentru ca aparusera filmele mute, regizorii trebuind sa evite orice zgomot, indeosebi daca venea din partea unui public numeros. Si desi Studiourile Universal au trecut prin nenumarate incercari, care mai de care mai anevoioase, a ajuns sa fie unele dintre cele mai prospere si deopotriva apreciate de la Hollywood, ba chiar, din toate istoria cinematografiei, pentru productiile memorabile care au fost produse si turnate aici.
Astfel, in anul 1962, vizitele publicului aveau sa fie reluate, creandu-se din acestea o adevarata industrie, am putea spune noi, aparte scopului initial al studiourilor. Incepand cu anul 1964, tururile de vizitare au fost extinse considerabil, turistii avand ocazia sa viziteze chiar si garderobele, precum si platourile.
Astazi, turul de vizitare a ajuns intr-atat de departe, incat permite vizitarea aproape intregului parc cinematografic format odata cu trecerea anilor. Hollywood-ul sau, daca vreti, aceasta zona a Hollywood-ului, dar si parcul originar tematic, sunt impartite in doua sectiuni principale, si anume zona de sus si cea de jos, cele doua fiind legate prin scari rulante. De mentionat este si faptul ca, in prezent, mai exista si alte parcuri ale Studiourilor Universal, cum ar fi cel din Florida sau cel din Japonia.