Galeria de artă în aer liber, cunoscută sub numele de Substation 13, este un concept cultural modern. Înfrumusețarea fațadelor clădirilor, cum ar fi clădirile transformatoarelor de energie electrică, este doar începutul unui proiect de planificare pentru districtul inovator, numit The Fringe (sau franjuri).

Picturile murale colorate au fost parțial proiectate și pictate de către artistul Maxwell Southgate (cu numele de artist Mak 1), care a decorat, de asemenea, fațada clădirii Charly Bakery și a cărui artă de stradă distinctivă poate fi văzută în multe alte locuri din Cape Town. Dintre cele mai faimoase piese artistice se numără District Six și Long St. The Substation, situate pe strada District Six.

Artistul Maxwell Southgate are planuri de a transforma opera de artă într-un proces interactiv cu comunitatea din jur. Un exemplu este formarea unei zone numite „înainte de a muri”, care este formată din niște display-uri cu pereți, unde oamenii își pot înscrie visele și dorințele lor și o zonă unde rețetele culinare tradiționale din Cape Town pot fi păstrate. Aceste idei avangardiste de cultură, de exprimare liberă sau de existență și tradiție, unele dintre ele mai șocante, sunt promovate cu acest curent modern al artiștilor avangardiștilor din orașul Cape Town.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.