Amenajata de Thomas Church si intinsa pe o suprafata de 600 de metri, Sunset Garden, aflata in Menlo Park din California, S.U.A., apartine Sunset Publishing Corporation. Fermecatoarea gradina a fost amenajata in jurul birourilor revistei cu acelasi nume, ce a fost fondata in anul 1898 si a carei misiune era sa promoveze si sa incurajeze calatoriile turistice in regiunea vestica a Statelor Unite ale Americii.

Azi, revista Sunset cauta sa promoveze un stil de viata sanatos, gradinaritul, peisagistica si tot ce tine de aceste domenii. In anul 1951, birourile corporatiei aveau sa se mute in cladirea din Menlo Park, in jurul careia s-a amenajat si frumoasa gradina. Cel care a fost ales pentru amenajarea gradinii Sunset, Thomas Church, era un arhitect local.

Oaza de liniste pare mai degraba o gradina privata, insa dimensiunile sale contrazic pe deplin aceasta impresie. Ceea ce impresioneaza la prima vedere este aspectul retro al gradinii, aspect care ii duce pe vizitatori inapoi cu cinci decenii. Un impresionant stejar, botezat Batranul, sta de veghe la intrarea in Sunset Garden. Insa aceasta gradina este un loc interesant si pentru botanisti, intrucat gazduieste cateva specii de plante rare, unele provenind din California de sud, dar si din deserturile Arizonei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.