La est de Quebec, in Canada, se afla Arhipelagul Mingan, ce consta intr-un lant de circa 30 de insule si insulite, raspandite pe o suprafata de 130 kilometri, dincolo de Havre-Saint-Pierre, pe tarmul nordic al Golfului Saint Lawrence. Fasiile insulelor au fost sculptate, timp de milioane de ani, de puterea incredibila a vantului si a marii si transformate in veritabile monumente ale naturii. Unele pietre imense par mai degraba monstri iesiti din apele involburate ale marii, in timp ce altele sunt ramasite ale altor pietre, numite inuksuit.

Suveranii din piatra de pe Arhipeleagul Mingan1

Arhipelagul Mingan din Canada arata precum un peisaj arid, ceea ce, intr-o oarecare masura, este o imagine conforma cu realitatea, insa chiar si asa, de fapt, arhipeleagul este parte a unui mediu marin bogat si variat. Apele reci ale raurilor Saint-Jean si Aguanish sunt ideale pentru animalele care traiesc aici, insa si pentru flora. Aici pot fi vazute, de pilda, focile gri lafaindu-se pe imensele pietre, sub razele soarelui, pentru a-si creste temperatura corpului. Varietatea pestilor, precum si cantitatea mare de alge (plancton) atrag aici delfinii si balenele.

Tot in apele din apropierea Arhipelagului Mingan, pot fi zariti si papagalii de mare, rate dar si alte specii rare de pasari. La tarm, lupta supravietuirii din sanul naturii este aceeasi: vulpea rosie si lupul isi cauta hrana printre pietrele ce zac de mii de ani, nepasatoare, in fata eroziunii timpului. In sfarsit, intinderea totala lantului de insule ar putea fi de 39 kilometri patrati, insa diversitatea peisajelor si a faunei ne-ar putea lasa impresia ca Arhipelagul Mingan este mult mai intins decat atat.

Citește și:  Nan Madol de pe insula Pohnpei: Obiective turistice Micronesia - Insula Pohnpei

Suveranii din piatra de pe Arhipeleagul Mingan11

Padurile de conifere, turbariile si terenurile aride dau formele unor privelisti de-a dreptul impresionante, insa si unui ecosistem unic ca diversitate. Mai mult decat atat, aici se afla si multe specii de flori pe cale de disparitie. Turistii care isi doresc sa urmeze drumul aventurii pana la Arhipelagul Mingan trebuie sa stie ca sunt multe oferte disponibile; plus, vor avea la dispozitie foarte multe locuri pentru camping sau plimbari lungi. Iar, dupa ce gheata acumulata in timpul iernii se va topi, apele din imprejurimi vor fi potrivite pentru inot si kayaking.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.