Situată în oraşul Graaff-Reinet din provincia Eastern Cape, Africa de Sud, clădirea Drostdy se află vizavi de Muzeul Hester Rupert. Termenul de „drostdy” provine din limba olandeză şi denumeşte reşedinţa oficială a unui „landdrost”, adică a unui magistrat olandez dintr-un district rural al Africii de Sud, înainte de stabilirea administraţiei britanice în zonă.

The Drostdy1

Clădirea Drostdy a fost construită în perioada 1804 – 1806 după un proiect al celebrului arhitect francez Louis Thibault, iar timp de 40 de ani a servit drept sediu pentru administraţia publică locală. Printre personalităţile găzduite aici se numără Lord Charles Somerset şi Sir Rufane Donkin. De-a lungul vremii, clădirea a trecut prin numeroase schimbări.

Vechiul Drostdy a fost folosit ca reşedinţă pentru magistratul local din 1819 şi până în 1847, când clădirea şi terenul aferent au fost vândute prin licitaţie publică lui J.F. Ziervogel. Domeniul a fost subdivizat şi şi-a schimbat proprietarii de mai multe ori în următorii ani, iar în 1878 a fost achiziţionat de Henry Kromm, care a transformat clădirea într-un hotel. Acesta a devenit cunoscut sub denumirea de „Kromm’s Drostdy Hotel”. La începutul secolului al XX-lea, construcţia a fost modificată şi transformată într-o clădire cu două etaje, cu o faţadă victoriană.

Citește și:  Muntele Rushmore: Obiective turistice SUA - Keystone

The Drostdy11

După ce Kromm a vândut proprietatea în 1903, în clădire a continuat să funcţioneze un hotel, având mai mulţi proprietari, până în 1975, când edificiul a fost cumpărat de către organizaţia Historical Homes of South Africa. Clădirea Drostdy a fost renovată în 1977 şi a devenit hotel de lux. Acesta include, de asemenea, Stretch’s Court, un complex de căsuţe construit în secolul al XIX-lea. Denumirea sa provine de la căpitanul Charles Lennox Stretch, care în anul 1819 a venit în colonia Graaff-Reinet şi a fost numit inspector guvernamental al zonei. El a cumpărat terenul în anul 1855 şi l-a împărţit în mai multe loturi pe care s-au ridicat case pentru sclavii eliberaţi. Casele de pe Stretch’s Court au o arhitectură specifică regiunii semi-deşertice Karoo din Africa de Sud şi sunt decorate cu obloane şi uşi viu colorate.

În prezent, hotelul Drostdy pune la dispoziţia oaspeţilor 48 de camere frumos amenajate. Stretch’s Court cuprinde 31 de camere, zona Ferreira are 7 camere mai restrase, iar Kromm’s Court, alte 10 camere. Hotelul este un adevărat muzeu, în interiorul său putând fi admirate numeroase antichităţi şi tablouri valoroase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.