„Top of Africa” este supranumele dat clădirii Carlton Centre din oraşul sud-african Johannesburg. Cu o înălţime de 223 de metri, Carlton Centre este cel mai înalt imobil de birouri din Africa, având nu mai puţin de 50 de etaje. Acesta găzduieşte atât spaţii de birouri, cât şi magazine.

Top of Africa1

Construcţia Carlton Centre a demarat în anul 1967, iar lucrările au fost finalizate în 1974, însă deschiderea oficială a avut loc în 1973. Proiectul clădirii a fost realizat de către firma americană de arhitectură Skidmore, Owings and Merrill. Iniţial, clădirea era sediul hotelului Carlton, un loc preferat de celebrităţi. De-a lungul vremii, printre oaspeţii săi s-au numărat personalităţi politice, ca Henry Kissinger, Francois Mitterand, Hillary Clinton, Margaret Thatcher, dar şi cântăreţi, cum ar fi Whitney Houston sau Mick Jagger.

În anii 1990, a avut loc un declin al centrului oraşului, astfel că în 1997 hotelul şi-a închis porţile. Doi ani mai târziu, imobilul Carlton a fost cumpărat de către compania de stat Transnet, care şi-a mutat birourile aici. De asemenea, Carlton Centre a rămas o destinaţie populară pentru shopping, bucurându-se de prezenţa unor magazine cu branduri renumite. În prezent, se discută redeschiderea unui hotel în cadrul clădirii.

Citește și:  Catedrala din Siena: Obiective turistice Italia - Siena

Top of Africa11

„Top of Africa” oferă o panoramă superbă asupra oraşului, de 360 de grade, fiind un obiectiv de neratat pentru orice turist care ajunge în Johannesburg. În zilele senine, la apus, priveliştea din vârful celor 50 de etaje este cu adevărat spectaculoasă. De sus, vizitatorii pot vedea şi pădurea urbană a orașului Johannesburg, una dintre cele mai mari din lume. În zonă, turiştii mai pot vizita Constitution Hill, Piaţa Gandhi, Podul Nelson Mandela, Muzeul Apartheidului, Gold Reef City etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.