Anul 1875 avea sa fie marcat de o descoperire importanta facuta de John Pearson, acesta gasind aur in albia ingusta a unui torent aflat in masivul Black Hills, mai cu seama in statul Dakota de Sud. Aceasta descoperire semnificativa, pusa impreuna cu cea facuta de catre colonelul George Armstrong Custer, cu un an mai inainte, exact in locul numit French Creek, in apropierea orasului Custer, adus la fenomenul pe care il cunoastem sub numele de “goana dupa aur” de la Black Hills. Locul unde Pearson a descoperit aurul era inconjurat de copaci morti, tocmai de aceea aceasta regiune fiind mai tarziu numita Deadwood – Lemn mort.

Traseul istoric Deadwood1

Inevitabil, cautatorii de aur au luat cu navala aceasta zona, aici ajungand chiar si delincventii care fugeau de lege, intr-un final, orasul fiind subjugat de teroare. Ba, mai mult decat atat, in anul 1876, situatia avea sa se agraveze serios, cu atat mai mult cu cat in oras tocmai ajunsese o caravana de carute incarcate cu prostituate, cartofori si aventurieri, printre acestia numarandu-se Calamity Jane si Wild Bill Hickok.

Ambii, atat John Pearson, cat si colonelul George Armstrong Custer, se odihnesc in prezent, impreuna cu alte personalitati legendare, cum ar fi Potato Creek Johnny, Preacher Smith si Seth Bullock, in binecunoscutul cimitir Mount Moriah, ce se afla in imediata apropiere a orasului. De-a lungul goanei dupa aur, orasul a capatat o reputatie extrem de proasta, insa dupa mai multe tentative de a descoperi aur aici, asezarea a devenit, in sfarsit, o comunitate victoriana respectabila.

Citește și:  Arhipelagul Tierra del Fuego: Obiective turistice Argentina - Stramtoarea Magellan

Traseul istoric Deadwood11

De pilda, pe strada principala se afla foarte multe case traditionale construite din lemn, alte case rezidentiale din caramida, precum si trotuare frumoase, demne de o asemenea comunitate. Si sa ne facem o idee cu privire la importanta acestui oras, de mentionat este faptul ca, in anul 1878, acesta a devenit primul oras din Dakota de Sud cu linii telefonice, iar mai tarziu, in anul 1879, avea sa fie inaugurata si calea ferata ce ducea direct spre Deadwood.

Si pe masura ce resursele de aur se imputineau, Deadwood incepuse sa intre intr-o perioada de declin total, intrucat cauatorii de aur se orientau spre cu totul alte locuri unde, isi puteau indeplini dorintele aproape nebunesti de a gasi aur. Cu toate acestea, orasul a fost un important centru comercial, in prezent vizitatorii avand sansa sa urmeze traseul istoric Deadwood. Si in anul 1989, Deadwood avea sa intre in istorie deoarece a fost unul dintre cele trei locuri din Statele Unite in care jocurile de noroc pe sume limitate erau autorizate. Acesta a fost, de fapt, momentul in care turismul a inceput sa fie o sursa importanta de venituri pentru vistieria orasului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.