Trecătoarea lui Mitchell este localizată în Munţii Amathole din provincia Eastern Cape, Africa de Sud, la o altitudine de aproximativ 1062 de metri. Numele pasului este legat de istoria oraşului Hogsback, aflat în apropiere.

Prima menţionare documentară a aşezării Hogsback se întâlneşte în jurnalul pictorului Thomas Baines, care a trecut prin zonă în timpul călătoriilor sale din Africa de Sud în anul 1848.

Triburile Xhosa denumeau regiunea „Qabimbola”, ceea ce înseamnă „lut roşu pe faţă”, deoarece acest material era utilizat pentru pictarea feţei. Pe vârful Gaika’s Kop se află unul dintre cele mai înalte piscuri din acest lanţ muntos și o fortificaţie a comunităţii Xhosa. Ulterior, prin anii 1850, trupele britanice au staţionat în zonă şi au construit o serie de cetăţi pentru a păzi graniţa cu teritoriul triburilor Xhosa. Unul dintre forturi a primit denumirea de Fort Michell, după colonelul Mitchell / Michel din regimentul Warwickshire, care într-o anumită perioadă a fost responsabil de trupele din zonă. Numele său a fost atribuit şi pasului din apropiere.

Citește și:  Vulcanul Etna: Obiective turistice Italia - Sicilia

Prin trecătoarea lui Mitchell se poate ajunge la hotelurile din staţiunea montană situată în apropiere, cunoscută sub numele de Arminel.

Muntele Hogsback, cu o înălţime de 1937 de metri, oferă priveliştea impresionantă a unei păduri cu azalee, rododendroni, narcise, precum şi numeroase alte specii de plante europene. Împădurirea zonei a început în anul 1883, după ce, anterior, aici se stabiliseră mai mulţi colonişti europeni, care au încercat să recreeze spaţiul natural englezesc, cultivând plante specifice ţării lor de origine. La finalul secolului al XIX-lea, regiunea Hogsback s-a îmbogăţit cu mai multe case de vacanţă şi hoteluri, astfel că a devenit o destinaţie populară pentru relaxare, la această transformare contribuind şi cadrul natural spectaculos.

Oraşele învecinate sunt Fort Hare şi Alice în sud, Cathcart şi Whittlesea la nord, Keiskammahoek la est şi Seymour spre vest.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.