Situate în sudull Mării Caraibilor și în nord – estul Venezuelei, Insulele Trinidad și Tobago formează un arhipelag ocupând o suprafață de 5.131 kilometri pătrați, cu o populație de 1,5 milioane de locuitori.

Trinidad Steag

Istoria acestora începe să fie scrisă din anul 1646 când, atât francezii cât și olandezii și-au manifestat interesul asupra insulelor. Englezii sunt cei care reușesc să și le anexeze începând cu anul 1834. Aceștia au impus un program de emancipare astfel că Tobago dispunea de un guvern propriu, însă situația economică era fragilă astfel că proprietarii de pământ au fost nevoiți să împartă bunurile obținute din activități agricole cu lucrătorii. Redresarea a avut loc în momentul în care au fost descoperite rezerve de petrol în zona de coastă, ocazie în care s-au făcut investiții semnificative în domeniul infrastructurii și serviciilor publice.

Efervescente și vii, Trinidad și Tobago sunt cunoscute ca leagănul muzicii Calypso, fiind căminul multor festivaluri, carnavaluri sau carnavaluri pentru homosexuali. Cele mai importante evenimente sunt „Festivalul Muzicii Calypso” și carnavalul tradițional „Potpurri Show” care, acompaniate de multe dansuri și manifestații artistice, creează o atmosferă placută de sărbătoare. Turiștii vin aici pentru a găsi oaza de odihna și liniște, pentru sporturi de plaja și apă, călărie, navigație, golf sau tenis. De asemenea, Trinidad și Tobago le pregătesc celor mai aventurieri scufundări, zboruri cu parapanta sau schi nautic.

padurea Trinidad Tobago

Pădurea tropicală din Tobago a fost declarată un sanctuar natural datorită unicității și frumuseții sale copleșitoare. Buccoo Reef este un celebru Parc Național marin care surprinde plăcut cu diferitele specii de corali, pești și alte viețuitoare ale adâncurilor. Bon Accord Lagoon este un loc special datorită păsărilor care se adăpostesc aici. Pe teritoriul insulei Trinidad se pot admira foarte mulți vulcani noroioși, iar în pădurile de sub jurisdicția arhipelagului cresc aproximativ 50 de specii de copaci cu lemn prețios. O altă atracție a insulei Trinidad sunt coloniile de păsări colibri, cele mai mici păsări din lume.

Citește și:  Helsinki - Finlanda: Orașe de vizitat

Capitala Port-of-Spain, Portul Spaniei, este situată pe insula Trinidad, un loc vesel, plin de culoare, dar nu cu foarte multe atracții istorice. Cele mai vizitate obiective sunt: Colegiul King, Gingerbread House, Casa de Turta Dulce și Whitehall, iar câteva dintre obicetivele istorice din Trinidad și Tobago sunt Muzeul Național și Galeria de Artă, Muzeul de Istorie și Catedrala Sfintei Treimi.

case Trinidad

Casele de pe insule sunt inedit construite, făcute din lemn și decorate cu sculpturi ornamentale. Aici , cursele de caprine sunt foarte des întâlnite, mai ales în săptămâna Paștelui. Cei care doresc să se afle în preajma păsărilor exotice ar trebui să vizitateze centrul natural Asa Wright. Aici se pot vedea și plantații de cocotieri. În Caroni, o rezervație naturală mlăștinoasă, se poate vedea superba pasăre Ibis, unul dintre simbolurile Trinidad și Tobago.

Hotelurile ating un grad înalt de confort datorită griijii hotelierilor în a oferi o vacanță minunată, iar prețurile variază în funcție de amplasare sau facilitățile oferite, dar sunt destul de accesibile. Cele mai multe dintre ele ofere vedere către mare, fiind de asemenea înconjurate de cluburi, baruri sau centre comerciale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.