Cu o largă deschidere la Marea Neagră, Ucraina și-a extins granițele în apropiere de  Rusia  în nord-est, Belarus în nord, Polonia, Slovacia și Ungaria -în vest, România și Republica Molodova în sud-vest și Marea Azov, la sud.

Munții Carpați, răspândiți la granițele cu Polonia, Ungaria și România, domină partea de vest a țării, în timp ce câmpiile plate, acoperite cu floarea soarelui și cerelale, compun mare parte din centrul și estul țării. La sud se găsește Marea Neagră și peninsula Crimeea, locuri ce rămân marile atracții pentru turiști și agențiile de turism în fiecare vară.

Cel mai mare centru cultural, stiintific și industrial al Ucrainei reprezinta totodată și una dintre cele mai atractive destinații turistice. Atmosfera romantică de pe malul râului Dnieper este întreținută și de monumentele arhitecturale, apreciate de istorici ca adevărate comori ale lumii.

panorama Kiev
Panorama asupra orasului Kiev

Mereu efervescent, alternând centrele de agrement și comerț cu oazele de liniște reprezentate de parcuri și grădini fermecatoare, orașul Kiev are multe de oferit celor care se încumetă să-i treacă pragul. Capitala celei de-a doua țări, ca marime, din Europa este și ea unul dintre cele mai întinse orașe ale lumii.

Cu toate acestea, se bucură de o popularitate mai scăzută decât Paris, Londra sau Moscova.  Una dintre metaforele reprezentative atribuite Kievului este aceea de „mamă a orașelor slave”. În lunga sa istorie, orașul de pe Dnieper a parcurs un drum dificil, de la statutul de reuniune a unor triburi nomadice până la cel actual de impunător. Câteva obiective turistice din această zonă sunt Catedrala Sfânta Sofia, Poarta Aurită, legendarul mormânt Askold, biserica Kievo-Pecherskaya Lavra și vestita stradă Kreschatik care, până nu de mult era acoperită de o pădure deasa și un râu involburat.

Pecherska Lavra
Pecherska Lavra

Turiștii care doresc să plece în explorarea Ucrainei nu trebuie să rateze nici Pecherska Lavra,  complexul de biserici construit acum aproape nouă secole. Aici sunt adăpostite moaștele unor sfinți.

Lviv
Lviv

Lviv este un alt oraș important din Ucraina. Acesta a fost înființat în anul 1256 și a un centru comercial important din această țară. Orașul este, de asemenea, un centru cultural important. Primul liceu de aici a fost înființat în anul 1661, iar astăzi orașul are și o universitate de stat. Centrul istoric al orașului apare pe lista obiectivelor turistice înscris de UNESCO și este fascinant, având arhitectură barocă și renascentistă. Cele mai interesante obiective turistice de aici sunt Piața „Ploscha Rynok” cu Casa Neagră, Catedrala Armeană și Catedrala Greacă precum și Catedrala Latină. Alte atracții din acest oraș sunt Muzeul Național, Muzeul Istoriei, precum și diverse galerii de artă.

Crimeea
Crimeea

Crimeea este o comoară a Mării Negre, fiind binecuvantată cu cele mai frumoase peisaje, de la munți împăduriți, până la plaje superbe și curate. Crimeea este un teritoriu unic, cu terenuri fertile, cu livezi și vii, alternând cu povârnișurile împădurite și stâncoase ale munților, întinzându-se până la plajele superbe de la Marea Neagră. Aceste peisaje extraordinare fac din Crimeea un adevărat lăcaș al vacanțelor.

Festivalurile internaționale și locale, de muzică, artă sau film, sunt prezente în fiecare an, strângând o largă participare internațională. În 2012, Ucraina a fost un paradis pentru milioane de fani ai fotbalului, sosiți din toate colțurile Europei pentru Campionatul European de Fotbal susținut în colaborare cu Polonia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.