Ungaria este o tara din Europa Centrala situata aproape pe toata suprafata Campiei Panonice. Ungaria se invecineaza cu sapte tari, in nord cu Slovacia, Ucraina in nord-est, la est cu Romania, in sud cu Serbia, Croatia si Slovenia la sud-vest iar in vest cu Austria. Populatia Ungariei este de aproape 10 milioane de locuitori.

travel Budapesta

Incepand cu anul 14 i.e.n. teritoriul din vestul Ungariei de astazi a fost ocupat de Imperiul Roman facand parte din provincia Dacia, restul teritoriile fiind ocupate de germani. In anul 896 Ungaria a fost invadata de maghiari, un trib venit din Muntii Ural, care au format in aceasta zona un regat. Jumatate din populatia Ungariei a fost omorata in 1241 cand aceasta a fost invadata de mongoli. Perioada de glorie a Imperiului Ungar a fost sub domnia regelui Louis cel Mare, intre anii 1342 si 1382.

In anii ce au urmat, Ungaria a fost ocupata de Imperiul Otoman, dominatie ce a durat mai mult de 100 de ani. In anul 1526, populatia din nordul si vestul Ungariei au acceptat dominatia Imperiului Habsburgic in locul celei Otomane. Mai multe revolte impotriva Imperiului Habsburgic in anul 1848 au dus la un trat de dualitate prin care s-a impus monarhia Austro-Ungara. Primul Razboi Mondial, ca in majoritatea tarilor din Europa de Est, s-a sfarsit prin venirea comunistilor la putere. In anul 1989 comunistii din Ungaria au parasit tara in mod voluntar, o noua constitutie fiind aleasa in oct 1989.

Citește și:  Alta Gracia - Argentina: Orașe de vizitat
Budapesta
Budapesta

Budapesta este capitala si in acelasi timp cel mai mare oras din Ungaria. Situata pe ambele maluri ale Dunarii, Budapesta este imparita in doua parti, Pesta pe malul de est si Buda pe malul vestic al fluviului. Incepand cu anii 1990, capitala Ungariei a devenit unul dintre cele mai vizitate orase ale Eruopei Centrale. Lista principalelor atractii turistice ale Budapestei includ Castelul Buda, Galeria Nationala Ungara, Biserica Mathias, Cladirea Parlamentului si, desigur, Fluviul Dunarea.

In afara capitalei Ungariei, alte orase principale ale tarii sunt: Debrecen, Miskolc, Szeged si Pecs.

Pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, Ungaria are opt obiective incluse, Vechiul sat Holloko, Cartierul Buda si zona malurilor Dunarii, Zona Aggtelek si Carstul Slovac, Abatia benedictina din Pannonhalma, Parcul National Puszta din Hortobagy, Cimitirul paleocrestin din Pecs si Peisajele culturale din Ferto si din regiunea viticola Tokaj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.