Situată în districtul Songpan, în partea de nord-vest a provinciei chineze Sichuan, Huanglong este o vale ce cuprinde o serie impresionantă de cascade, păduri virgine şi băi aflate pe plăci de travertin. Toate acestea suscită interesul multor turişti, însă, puţini dintre aceştia pot admira întreaga capodoperă a naturii, valea aflându-se la o altitudine foarte mare, iar posibilităţile fizice de a parcurge pe jos întreaga distanţă fiind reduse.

Huanglong1

Valea Huanglong se desfăşoară pe o suprafaţă de 1830 de kilometri pătraţi, iar lungimea băilor este de aproximativ 4 kilometri. Valea începe de la altitudinea de 1700 de metri, şi ajunge până la 5.588 de metri. Băile aflate pe plăcile de travertin şerpuiesc printre pădurile virgine de pe crestele înzăpezite. Privite de sus, bazinele par a fi un dragon auriu ce îşi croieşte drum printre copacii acoperiţi de zăpadă. De-a lungul văii, se găsesc peste 3000 de bălţi de diferite mărimi, care sunt organizate sub forma unor terase etajate.

Întreaga vale Huanglong oferă o experienţă inedită, însă bălţile aflate la altitudinea de peste 4000 de metri creează un peisaj spectacular, fiind considerate trepte către Eden. Această zonă este formată dintr-un grup de aproximativ 700 de bălţi de dimensiuni reduse, care sunt cunoscute drept Bălţile multicolore. Acestea din urmă sunt denumite astfel datorită efectelor cromatice pe care apa le capătă în momentul în care razele soarelui se reflectă, dar şi a nuanţelor de verde şi albastru ale plăcilor de travertin.

Încă de la început, Valea Huanglong fascinează vizitatorii prin băile Yingbin Chi, care, fără doar şi poate, sunt o adevărată desfătare pentru simţuri. Arealul denumit Yingbin Chi se întinde pe o suprafaţă de 9.500 de metri pătraţi şi cuprinde 350 de bălți cu forme neregulate. Unele dintre acestea sunt suprapuse, pe când altele sunt izolate şi încercuite, fie de arbori sau arbuşti, fie, în sezon, de miliarde de flori multicolore.

Huanglong11

În partea de nord a arealului Yingbin Chi, se află cascada Feipu Liuhui (Glowing Waterfall), una dintre cele mai impresionante cascade ale regiunii. Feipu Liuhui coboară spre Yingbin Chi, pe o porţiune abruptă, oferind un spectacol unic. Cascada are o lăţime de 68 de metri şi o înălţime de 14 metri. De asemenea, pădurea deasă ce înconjoară cascada creează un peisaj ce te lăsa fără cuvinte. Totodată, în apropierea cascadei Feipu Liuhui, se află peştera Xishen. Aceasta măsoară 1 metru înălţime şi 1,5 metri lăţime. Interiorul peşterei este acoperit cu stalactite şi stalagmite albe şi galbene. Cercetătorii au descoperit că peştera Xishen nu s-a format din cauza eroziunii calcarului, ci în urma topirii unui gheţar, format cu mult timp în urmă.

Citește și:  Muzeul KwaMuhle: Obiective turistice Africa de Sud - Durban

De altfel, întreaga zonă a fost supranumită Țara gheţarilor. Intrarea în peştera este mascata de o perdea de abur, care, de-a lungul timpului, a adăugat un aer mistic. Peştera este considerată o aşezare sacră. Cu multă vreme în urmă, înainte de apariţia Taoismului, când această parte a Chinei era locuită de strămoşii tibetanilor, adepţi ai religiei Benbo, peşteră, după cum îi spune şi numele (Locul unde se spala trupul), era locul unde călugărul Dala Menba îşi îmbăia zilnic trupul, pentru că, într-un final, să devină nemuritor. Odată cu apariţia Taoismului şi Budismului, peştera a fost considerată sanctuar. De asemenea, peştera este recunoscută pentru calităţile sale miraculoase de a spori fertilitatea femeilor.

O altă atracţie turstica deosebită a zonei este cascada Longbei Liujin (Dragon`s Back Golden Flowing). Aceasta se întinde pe o suprafaţă de 85 de metri pătrați, iar apa are o cădere de aproximativ 40 de metri. Lucrul interesant la această cascadă este constituit de culoarea aurie a rocilor din care este alcătuită.

Pe lângă toate acestea, Valea Huanglong oferă şi alte atracţii turistice, precum podul Suyun, o amintire a perioadei Taoiste, cu o poveste foarte interesantă despre un călugăr care, extenuat de drum, adoarme pe acest pod, unde visează că este purtat de o muzică celestă către Eden, unde devine nemuritor.

De-o frumuseţe aparte este şi mănăstirea Huanglong. Aceasta cuprinde trei temple separate – unul frontal, unul mijlociu, iar altul în spate – dintre care, în zilele noaste, doar cel din urmă este intact. Templul a fost construit între anii 1368 – 1398 din iniţiativa unui general al dinastiei Ming. Din cronicile districtului Songpan, templul era foarte popular, atrăgând un număr foarte mare de pelerini.

Experienţa pe care Huanglong o oferă este într-adevăr unică. De la regiunea Yingbin Chi, până la regiunea cu cascade multicolore numită Wucai Chi, turistul este purtat prin această vale fascinantă, unde spectacularul naturii este, de-a dreptul, o adevărată desfătare a simţurilor.

Huanglong1111

Calmul acestor bălţi, reflexia albastră a cerului, pădurile, crestele înzăpezite, culorile spectaculare ale balţilor şi cântecul păsărilor, toate acestea sunt elemente ce fac parte din experienţa oferită de Valea Huanglong din China.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.