Familia Hyaenidae cuprinde specii de mamifere carnivore care sunt înrudite cu felinele. Acestea sunt hienele și lupii de pământ și sunt animale de pradă, nocturne, care își sapă vizuini. Fac parte din ordinul Carnivora și sunt mari consumatori de hoituri. Au musculatura de masticație foarte dezvoltată, dinții masivi și puternici, pentru sfâșiat prada.

Specii de hiene și alte specii înrudite:

Parahyaena brunnea
Parahyaena brunnea

Hiena brună populează regiunile din sudul Africii. Arealul sau cuprinde regiunile semideșertice din Angola, Namibia, sudul Zimbabwe, Botswana. Denumirea sa științifică este Parahyaena brunnea. Are lungimea corpului de 1,3 m, lungimea cozii de 21 cm și greutatea de 38-47 kg. Este o specie în pericol de dispariție.

Crocuta crocuta
Crocuta crocuta

Hiena pătată este o specie foarte robustă comparativ cu alte specii de hiene. Are denumirea științifică de Crocuta crocuta și trăiește în Africa de Sud, Vest și Est. Are lungimea corpului de 1,3 m, lungimea cozii de 25 cm și greutatea de 62-70 kg.

Proteles cristatus
Proteles cristatus

Lupul de pământ trăiește în Africa de Sud și de Est. Are lungimea corpului de 67 cm, lungimea cozii de 24 cm și greutatea de 9 kg. Este o specie vulnerabilă, în pericol de dispariție. Denumirea sa științifică este Proteles cristatus.

Citește și:  Diferențe și asemănări între câini și lupi – Două animale pe cât de asemănătoare pe atât de diferite
Hyaena hyaena
Hyaena hyaena

Hiena vărgată este un animal de pradă din Africa de Nord, Est și Vest, dar și din Asia de Sud și Vest. Are denumirea științifică de Hyaena hyaena. Un exemplar matur poate avea lungimea corpului de 1,1 m, lungimea cozii de 20 cm și greutatea de 35-40 kg.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.