De pe cheiul Victoria & Alfred (V&A) Waterfront din Cape Town se pot vedea priveliști minunate la Oceanul Atlantic, asupra golfului Table Bay Harbour, a orașului Cape Town și a muntelui Table. Aceasta este o destinație favorită pentru Cape Town care atrage 23 de milioane de turiști anual, făcând din această zonă una dintre cele mai căutate. Situat în cel mai vechi port din Africa de Sud, cele 123 de ha pe care s-a dezvoltat cheiul are destinații diferite.

victoria and alfred waterfront1

Pornind de la spații pentru relaxare și distracție, la spații pentru cumpărături și afaceri, Victoria & Albert Waterfront este locul în care turiștii pot trăi, munci, mânca, vizita diverse. În acest spațiu, cosmopolitan există 450 de magazine ale firmelor internaționale, 10 hoteluri, 80 de restaurante obișnuite și 12 restaurante de clasă, cafenele, puburi și taverne și o piață de produse proaspete.

Oamenii de afaceri pot alege dintre cele 40 de tipuri de cazare, 11 spații pentru conferințe, 20 de activități cu elicopterul sau cu vasele de croazieră, pot vizita un acvariu oceanic, 4 muzee, pot desfășura multe activități pentru copii. Tot aici sunt 22 de locuri oficiale cu semnificație istorică, V&A Waterfront, fiind astfel un loc dinamic al Africii de Sud și al orașului Cape Town. Afluxul de turiști și de mișcare comercială a făcut ca veniturile în ultimii 10 ani să fie crească cu 20,6%. Docul este proprietatea Growthpoint Properties Limited împreună cu Fondul de Pensii Government Employees Pension Fund Limited (PIC)din anul 1988.

Cheiul s-a dezvoltat între insula Robben Island și muntele Table, în inima orașului Cape Town.

victoria and alfred waterfront11

Acvariul Two Oceans Aquarium prezintă câteva specii din fauna marină, muzeul maritim focusându-se pe istoria pescuitului și a transportului pe apă, din preistorie până azi. Plimbările cu barca în jurul portului și de-a lungul coastei sunt populare. La fel, se pot face tururi cu elicopterul, dar priveliștea este mai impresionantă. Centrul de informații oferă detalii despre evenimentele planificate în zilele săptămânii.

Turul pe care vizitatorii îl fac pentru a cunoaște această zonă se numește Waterfront Heritage Route și poate fi programat telefonic pentru cei doritori. Din anul 1860, portul Cape Town a început dezvoltarea și extinderea. Proiectul Victoria & Alfred Waterfront este rezultatul a aproape trei decade de planificare și propuneri de dezvoltare.

Turnul cu Ceas situat lângă restaurantul Bertie’s Landing în stil gotic victorian este un simbol al docurilor vechi. Aici, a fost căpitănia portului în anul 1882. La etajul doi este o cameră a oglinzilor care permitea căpitanului portului să vadă toate activitățile desfășurate acolo. La parter ,este un mecanism care verifica nivelul fluxului și al refluxului. Turnul cu ceas a fost restaurat în anul 1997.

Citește și:  Statuile Nemrut Dag: Obiective turistice Turcia - Muntele Nemrut

victoria and alfred waterfront11

Un alt turn, Time Ball inventat de Captain Robert Wauchope este un instrument de semnalizare care se bazează pe o bilă care cade la un timp anume și care determină eroarea pe care o are cronometrul din port. Construit în anul 1894, este situat lângă locuința inginerilor portului sau Dock House, fiind folosit 40 de ani până când tehnologia nouă l-a înlocuit. Scos din funcție în anul 1997, poate fi văzut și azi ca dovadă a inventivității inginerilor timpului.

Copacul din soiul dracaeno draco sau The Dragon Tree, plantat lângă turnul Time Ball este o specie originală din Insulele Canary. După 100 de ani copacul a devenit cel mai mare din acest soi din Cape Town. Se spune că ar fi fost plantat de către un marinar în trecere, seva acestui copac se spune că tratează dizenteria și diareea. Dar momentan este tuns pentru a se regenera, fiind distrus de furtunile de iarnă.

Clădirea care deservește închisoarea de pe insula Robben Island, acum centru ce informare și expozițional este situat lângă Turnul cu ceas. Acesta este un muzeu unic care descrie istoria insulei și a luptei politice împotriva apartheid-ului. Vizita se poate face doar cu rezervare telefonică. Plecările la insula Robben se face cu un feribot care se poate lua de la centrul de informare.

victoria and alfred waterfront1111

Tururile ghidate cu autobuze pe insulă includ vizite la închisoare, la Biserica Garisson care datează din anul 1841, la farul de pe insulă, la Biserica Leproșilor care datează din anul 1863, la rezervația cu păsări, pinguini africani, struți, antilope. O colonie de foci Cape care se odihnește pe stânci la soare lângă restaurantul Bertie’s Landing face parte din port și din vecinătatea docului. Închisoarea docului datează din anul 1860, deținuții au construit mare parte din doc. O moară veche a închisorii găzduiește Universitatea Cape Town’s Graduate School of Business și un mic hotel. Muzeul Maritim din Africa de Sud de aici găzduiește o colecție imensă de machete de vapoare, cea mai mare din țară.

Clădirea Chavonnes Battery este cea mai veche structură europeană din țară, construită între anii 1714-1725, de către Compania Indiilor de Est pentru a proteja țărmul, împreună cu Fortul Knokke și Amsterdam Battery.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.