Situată în centrul civic al oraşului Kimberley, Galeria de Artă William Humphreys constituie unul dintre cele mai frumoase astfel de locuri din Africa de Sud. Aici, sunt expuse mai multe capodopere aparţinând unor artişti plastici francezi, olandezi, flamanzi, englezi şi italieni, printre care: Annibale Carracci, Stefano della Bella, Sir Anthony van Dyk, Sebastian Bourdon şi Guercino. De asemenea, colecţia galeriei include lucrări de Irma Stern, Van Wouws, Jacobus Hendrik Pierneef şi Gregoire Boonzaier, care ilustrează cele mai importante curente artistice din Africa de Sud şi prezintă istoria statului african din ultimii 100 de ani.

Galeria a fost deschisă în anul 1952, numele ei provenind de la donatorul principal, William Benbow Humphreys (1889 – 1965). În 1948, el a donat municipalităţii oraşului Kimberley cea mai mare parte a colecţiei sale personale de opere de artă. Aceasta cuprindea picturi olandeze, flamande, britanice şi franceze datând din secolele al XVI-lea – al XVII-lea, mobilier vechi şi alte obiecte valoroase. În primii ani de la inaugurarea galeriei de artă, Humphreys a fost curator, secretar şi s-a îngrijit de buna funcţionare a acestui loc.

Citește și:  Casa lui Benito Juarez: Obiective turistice Mexic - Oaxaca

Colecţia galeriei a fost completată ulterior printr-o serie de lucrări de artă sud-africană donate de Max Greenberg şi extinsă apoi prin adăugarea unor opere provenind din Colecţia Timlin, împrumutată de la De Beers Consolidated Mines Limited. Recent, au fost cumpărate Meyer Collection of European and Oriental Porcelain şi Lawson Collection of Old Master Drawings and Prints. În prezent, galeria intenţionează să achiziţioneze mai multe lucrări realizate de pictori din Africa de Sud, pentru a-şi diversifica actuala colecţie şi pentru a reprezenta mai bine comunitatea artiştilor locali.

Pe lângă faptul că este un loc dedicat artelor, galeria William Humphreys reprezintă un spaţiu pentru educaţie şi cultură; aici au loc ateliere pentru copii, expoziţii temporare, lecturi, prezentări, concerte şi alte evenimente. În plus, William Humphreys Art Gallery desfăşoară un program special prin care organizează expoziţii de artă în oraşe mai mici din provincia Northern Cape. Pe lângă spaţiul expoziţional, galeria cuprinde o bibliotecă, o ceainărie şi mai multe săli de conferinţe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.