Accra este capitala și cel mai mare oraș din Ghana. Oraşul se întinde de-a lungul coastei Ghaneze la Oceanul Atlantic. Inițial construit în jurul unui port, oraşul a servit drept capitala a Coastei de Aur britanice între anii 1877 și 1957. După aceea a devenit o suburbie al regiunii Victoriaborg în secolul al XIX-lea. Azi, Accra s-a transformat într-o metropolă modernă. Arhitectura orașului reflectă această istorie a zonei. Aici se găsesc clădiri cu arhitectură din secolul al XIX-lea cu zgârie-nori moderni și blocuri de apartamente.

aCCRA

Accra este centru turistic al regiunii Greater Accra. În oraş se găsesc platforme sportive, o mare varietate de hoteluri, monumente, muzee și cluburi de noapte. Oraşul are trei hoteluri de cinci stele: Labadi Beach Hotel, Hotel La Palm Royal Beach şi Hotel Ambasador Movenpick. Golden Tulip Hotel și Novotel Accra situate în districtul central de afaceri sunt hoteluri de patru stele. Centrul Internațional de Conferințe Accra oferă locuri şi săli de întâlnire pentru turism de conferințe.

Citește și:  Ghana : Țări de vizitat

Centrul Du Bois găzduiește o bibliotecă de cercetare și o galerie de manuscrise, precum și mormintele savantului W.E.B Du Bois și soției sale Shirley Graham Du Bois. Mausoleul Kwame Nkrumah este locul de odihnă veşnică al primului președinte al Republicii Ghana, Kwame Nkrumah, un lider de frunte al Pan-Africanismului.

Accra găzduiește Muzeul Naţional, Teatrul Naţional cu arhitectura sa modernă chinezescă deosebită. Situl istoric cel mai important al orașului este Jamestown, care conține Fortul Ussher și Fortul James, Castelul Osu, construit de către coloniștii danezi în secolul al XVII-lea.

Labadi
Labadi

Accra are la malul Oceanului Atlantic și cele mai populare plajele ale orașului: Labadi şi Kokrobite Beach, unde se poate face plajă, excursii cu barca sau sporturi nautice. Zona de la malul mării este plină de case şi vile. Tot aici, se află şi Academia de Muzică şi Arte din Africa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.