Agia Marina este un sat încântător situat pe coasta de nord-vest a insulei Creta. Plajele sale întinse şi acoperite cu nisip fin și ape limpezi fac din oraş o locație de vacanță ideală pentru tineri și bătrâni deopotrivă.

Agia Marina are toate tipurile de cazare de la hoteluri de lux de calitate cu servicii excelente, la complexe tip pesiune cu camere simple, o mulțime de restaurante, multe baruri, discoteci şi cluburi de noapte. Aici se pot face sporturi de apă jet – schi, snorkelling sau excursii de pescuit cu barca.

Agia Marina plaje
Agia Marina plaje

Agia Marina, la fel ca mai toate satele din Creta , este cufundat în istorie și tradiție. Turiştii pot face excursii pentru a descoperi flora și fauna variată a regiunii. Se pot explora peşterile şi lacul din apropiere, se pot face plimbări printre plantații de măslini și de-a lungul poalele Munților Ora Lefka. Agia Marina este un paradis pentru iubitorii de natură și pentru pasionați de fotografie.

Citește și:  Ariccia - religie, istorie și porchetta

Turiştii pot alege exploreze împrejurimile pe un scuter, pe motocicletă sau pot închiria o maşină pentru excursii de o zi. În resturantele de aici se pot alege diferite feluri de mâncare. Bucătăria cretană tradițională este recunoscută ca fiind una dintre cele mai sănătoase diete din lume. La tavernele de pe plajă se poate gusta Raki sau vinuri locale.

Agia Marina1

Satul de vacanţă are cluburi de noapte, baruri unde se pot savura cocktailuri, baruri cu muzică şi alte forme de divertisment cu seri de dans și muzică cretană. Aici se găsesc mai multe magazine care oferă produse și suveniruri lucrate manual, acestea sunt deschise de dimineața devreme până seara târziu.

În luna august are loc un spectacol pe plaja Agia Marina dedicat zeiţei Afea. Petrecerea începe la plajă și se încheie la Templul Zeiţei despre care se spune că a fost construit chiar de Artemis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.