Insula Albatros este o rezervație naturală de 18 ha în sud estul Australiei, fiind parte a Tasmaniei și așa cum ii spune și numele este casa albatroșilor protejati de lege.

Face parte din grupul insulelor Hunter și leagă între nord vestul Tasmaniei și Insula King. Tot parte din Insula Albatros face parte și Aria Black Pyramid Rock Important Bird unde sunt colonii de 5,000 perechi de albatroși, 40 % din populația totală a speciei. Ca și albatroșii aici trăiesc păsări de mare și de coastă, inclusiv pinguini mici, soiuri de pescăruși diverși, vulturi de mare, foca de mare australiană, egrete și foca de mare neo-zeelandeză cu blană, reptile și șopârle diverse. Insula propriu zisă nu are decât de 6 ha, restul este spațiu de apă protejat.

Lânga această insulă sunt orașe ca Port Lincoln, Golfurile Tumby Bay și Coffin Bay și satul cu același nume. Locul fiind protejat, aici turiștii sunt rar acceptați, publicului îi este interzis accesul. Accesul este destul de greu în zonă pentru ca reciful de coral nu permite, astfel albatrosul și celelalte păsări pot trăi nestingherite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.