Alcobendas este un oraș situat în cadrul comunității Madrid, în centrul Spaniei. Acesta este situat la aproximativ 13 km nord de Madrid și la 7 km de Aeroportul Internațional Barajas.

Orașul în sine a fost împărțit în mai multe zone – o zonă centrală urbană, zona rezidenţială La Moraleja, rezervația naturală Valdelatas și o zonă industrială. Oraşul Alcobendas este cunoscut pentru spaţiile verzi foarte mari, aici sunt peste 30 de parcuri și grădini.

Muzeul Bonsai
Muzeul Bonsai

Turiştii pot vizita Grădina de pe Vale care găzduiește o grădină în stil japonez ce a fost proiectată în conformitate cu principiile tradiționale japoneze. Muzeul Bonsai situat în interiorul parcului merită o vizită. Una dintre principalele atracții turistice din Alcobendas este Muzeul de Ştiință Cosmocaixa, care are reputaţia de a fi unul dintre cele mai bine puse la punct din Europa.

Muzeul de Ştiință Cosmocaixa
Muzeul de Ştiință Cosmocaixa

Paseo Pintor Velasquez este un alt muzeu de știință care are drept scop să-i învețe pe vizitatori elementele de bază ale științei într-un mod cât mai distractiv. Muzeul are diferite camere speciale pentru diferite concepte cum ar fi: molecula, corpul uman, optica, energia, viitorul etc. În muzeu există o zonă dedicată copiilor – o zonă interactivă concepută special pentru învăţare prin experimentare.

Citește și:  Aarau - Elvetia: Orașe de vizitat

Alcobendas

Oraşul Alcobendas este renumit şi pentru facilitățile sale sportive excelente. Există două complexe sportive mari aici, plus un superb parc de golf unde turiştii pot face activităţi specifice.

Alcobendas oferă o varitetate de posibilităţi de cazare în hoteluri, moteluri şi vile. Turiştii se pot bucura de toate facilităţile moderne: camere duble, internet wirless, cablu tv, aer condiţionat, terase spaţioase pentru relaxare. În oraş, se găsesc restaurante pentru luat masa, baruri şi terase tematice. Vizitatorii pot alege o varietate de preparate de la mâncăruri tradiţionale specifice regiunii ori din bucătăria internaţională. Viaţa culturală este activă iar în oraş au loc constant expoziţii, concerte şi festivaluri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.