Cu un statut unic în lume, Australia este în acealaşi timp stat, insulă, dar şi contient. Este o ţară de dimensiuni mari, aflată în emisfera sudică, între Oceanul Indian şi Oceanul Pacific. Australia este o naţiune tânără şi cu o istorie construită recent, dar populaţia băştinaşă aborigenă a stăpânit aceste meleaguri timp de zeci de mii de ani, înaintea venirii coloniştilor europeni. Australia este ţara varietăţii. Aici turistul poate vizita o varietate de obiective, de la metropolele moderne, cosmopolite, extrem de dezvoltate, la plaje neatinse, păduri tropicale, recife spectaculoase de corali, deşerturi întinse, animale nemaiîntânite în alte locuri pe glob şi până la specificul „outback” australian unde natura este la ea acasă.

Canberra
Canberra

Capitala Australiei, Canberra, se află 290 km sud de Sydney în regiunea numită Australian Capital Territory, ce măsoară 80 km în lungime şi 30 km în lăţime, luând naştere în urma unei dispute între oraşele Sydney şi Melbourne, ambele dorind să devină capitale ale Australiei. Pentru că nici un oraş nu a cedat în favoarea celuilalt s-a ajuns la un compromis formându-se acest mic teritoriu, iar Canberra a fost construită cu destinaţia specifică de a deveni capitala Australiei.

Canberra este centrul politic şi cultural al Australiei. Toţi cei ce vor să-şi formeze o imagine asupra spiritului naţional al Australiei nu trebuie să ocolească acest oraş. Aici se poate vizita vechea şi noua Casă a Parlamentului – Old Parliament House şi Parliament House. Old Parliament House a fost sediul guvernului australian din 1920 şi până în 1988, iar în prezent este un muzeu deschis vizitatorilor. Parliament House este actualul sediu al guvernului, cu o arhitectura impresionantă, uneori fiiind deschis vizitatorilor.

Citește și:  Finlanda : Țări de vizitat
Australian War Memorial
Australian War Memorial

Oraşul este o destinaţie excelentă pentru pasionaţii de muzee. Australian War Memorial, muzeul comemorativ al războiului este unul dintre cele mai cunoscute muzee din Canbera cuprinzând istoria militară a Australiei în multiple exponate. Mai pot fi vizitate şi muzee de artă şi film, iar la National Capital Exhibition sunt expuse materiale ce informează asupra modului în care a fost planificată şi construită capitala Australiei.

Black Mountain
Black Mountain

La 5 kilometri distanță de oraş se află Turnul Black Mountain, înalt de 195 de metri, din vârful căruia se poate vedea întregul oraş Canberra şi împrejurimile sale. Oraşul este construit în jurul unor lacuri antropice şi este înconjurat de dealuri şi munţi unde se pot face căţărări, camping şi plimbări cu bicicleta.

Brisbane
Brisbane

Centrul Cultural Queensland este un complex artistic ce cuprinde mai multe muzee şi galerii de artă. Alte două obiective importante în Brisbane sunt Alma Park, prima grădină zoologică înfiinţată aici şi Lone Pine Koala Sanctuary unde se află peste 130 de urşi koala, canguri şi alte animale specifice continentului australian.

În oraş şi în apropiere se află terenuri de golf, parcuri tematice şi parcuri naturale ce adăpostesc plante şi animale sălbatice. Dreamworld este varianta australiană a cunoscutului parc Disneyland , iar Seaworld este cel mai mare parc acvatic din Australia. Gold Coast este cunoscut şi pentru clădirile sale înalte, iar Q1 este unul dintre cele mai înalte turnuri rezidenţiale din lume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.