Dacă vă gândiți să vizitați orașul spaniol Valencia și o veți face pentru prima oară, atunci este foarte indicat să vă procurați o hartă sau să căutați pe Internet care sunt cele mai importante locuri de văzut aici.

Plaza del Mercado

Plaza del mercado

Unul dintre cele mai important obiective turistice din Valencia este Plaza del Mercado. Aici veți găsi o construcție în stil gotic, Lonja de la Seda, ce face parte din Patrimoniul UNESCO. Lăcașul de cult Santos Juanes, realizat în stil baroc nu trebuie nici el ratat. Nu în ultimul rând, Mercado Central, care este principala piață din regiune, se remarcă prin culorile sale vii, dar și prin calitatea și originalitatea construcției.

Catedrala

Cu toate acestea, mai sunt și alte obiective pe care le puteți vizita în Valencia. Dintre acestea, Catedrala din oraș se remarcă în mod deosebit, întrucât construcția sa a fost făcută în mai multe stiluri, de la cel gotic, la cel romanesc și la cel baroc. Are nu mai puțin de trei porți, fiecare dintre ele aparținând unui alt stil: Poarta Apostolilor, Poarta Palatului și Poarta de Fier. Turnul din interiorul catedralei poartă numele de El Miguelete.

Turnurile Serrano

Serrano towers

Turnurile Serrano se numără printre cele mai mari porți de intrare realizate în stil gotic din întregul continent. Ele au fost ridicate undeva în a doua jumătate a secolului al XIV-lea, în scopul sporirii defensivei orașului. De asemenea, ele au servit și drept loc pentru detenție, în cazul în care închisorile orașului erau pline.

Biserica San Juan

san juan

Poate cea mai veche biserică din orașul spaniol, Biserica San Juan a fost ridicată la jumătatea secolului al XIII-lea. În interiorul ei se poate vizita capela Santa Barbara, decorată în stil gotic. De asemenea, există și alte capele aparținând aceluiași stil gotic.

Cele mai importante muzee pe care le puteți vedea în Valencia sunt:

  • Muzeul Artelor Frumoase
  • Muzeul Național de Ceramică Gonzalez Marti.

În acest oraș spaniol, puteți vizita și o gradină botanică foarte veche. Aceasta a fost construită la jumătatea secolului ai XVI-lea. Sediul său a fost mutat la începutul anilor 1800, iar două sute de ani mai târziu, grădina a suferit un amplu proces de restaurare care a avut ca principal obiectiv redarea frumuseții acesteia.

Portul din Valencia

port valencia

Nu în ultimul rând, puteți admira portul din Valencia. Aici, sunt o mulțime de yachturi și de alte bărci și vaporașe foarte scumpe. De asemenea, plajele Alboraya sau Las Arenas reprezintă locuri ideale pentru relaxare, în fața unei băuturi bune și a unei doamne și domnișoare pe măsură.

Citește și:  Ahangama - Sri Lanka: Orașe de vizitat

În cazul în care nu dispuneți de foarte mulți bani însă totuși țineți neaparat să faceți o excursie într-un mare oraș din Europa, atunci puteți opta pentru Valencia. Ce trebuie să faceți pentru asta? În primul rând, asigurați-vă că vă procurați cele mai ieftine bilete de avion. Printre companiile care pun în vânzare tichete pentru Spania, se numără Blue Air, Tarom sau Wizz Air.

După aceea, alegeți o cazare la hotelurile cu prețuri mai mici, de preferat cele Bed&Breakfast, dar și în casele de oaspeți. Proprietarii celor din urmă vă pot închiria unele camere pentru prețuri mai mult decât decente.

Apoi, este indicat să utilizați o cartelă de turist care poate fi achiziționată din mai multe locuri din oraș. Aceasta are o valabilitate între una și trei zile și poate fi folosită pentru a circula cu mijloacele de transport, pentru a plăti mesele la unele restaurante, pentru a avea acces la câteva obiective turistice sau pentru a beneficia de alte facilități.

Muzeele și la alte destinatii turistice

Plaza de la Virgen

După aceea, nu trebuie să ratezi intrarea la muzeele și la alte destinatii turistice gratuite din Valencia. De obicei, acestea sunt amplasate în centrul vechi al orașului. Plaza de la Virgen, clădirea La Lonja, Turia Gardens sau cele două turnuri aflate la intrarea în Valencia beneficiază de intrare liberă. Cu această ocazie, vei avea norocul să te bucuri de imagini și de priveliști minunate, fără să scoți niciun eurocent din buzunar. Unul dintre muzeele cu intrare liberă este Muzeul Artelor Frumoase unde poți admira obiecte decorative, de sculptură sau de arheologie.

Câteva plaje din Valencia sunt gratuite. Printre acestea, cele mai cunoscute sunt El Saler și La Devesa. În fond, de ce ați avea nevoie să plătiți bani grei pentru câteva ore de stat la soare, pentru bronzare, când puteti face acest lucru gratis?!

Nu trebuie să uitați că în Spania și, mai ales, în Valencia, există numeroase oferte promoționale la unele restaurante și baruri. Un meniu care conține trei feluri de mâncare, plus desert poate costa în jur de opt-nouă euro, un chilipir pentru mulți dintre noi.

Nu în ultimul rând, este recomandat să vă faceți principalele cumpărături din piețele Valenciei. În cele centrale, veți găsi absolut tot ceea ce vă doriți la niște prețuri de achiziție mai mult decât decente. De ce să plătiți până la două ori mai mult pentru aceleași alimente însă luate din supermarket-uri sau hipermarket-uri?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.