Populaţia Galiwin’ku formează cea mai mare comunitate a insulei, ce numără aproximativ 2.000 de persoane care locuiesc în special în zona de sud, în Matamata, Maparru, Gariyak şi Gawa, precum şi în Insula Inglis. Galiwin’ku constituie a doua cea mai mare comunitate de aborigeni din Teritoriul de Nord al Australiei, în funcţie de numărul de membri. Insula Elcho are o populaţie totală de 2.200 de persoane, inclusiv non-aborigeni.

Aşezarea a luat naştere în 1942, când aici s-a stabilit o misiune metodistă. Aceasta a rămas sub administrarea bisericii până în anul 1974, după care a devenit autonomă.

Accesul la teritoriul ocupat de comunitatea Galiwin’ku este restricţionat, iar pentru a face o vizită în regiune este nevoie de un permis special, ce poate fi obţinut de la Consiliul Galiwin’ku sau direct de la Consiliul Teritoriului de Nord. Comunitatea Galiwin’ku include mai multe triburi, care folosesc până la 22 de dialecte diferite. Membrii comunităţii au un stil de viaţă tradiţional, păstrându-şi intacte cultura şi obiceiurile.

Citește și:  Garden of Eden: Obiective turistice Africa de Sud - Harkerville

Insula Elcho beneficiază şi de un aeroport.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.